Antena 3 CNN Sport Fotbal extern Real Madrid şi FC Barcelona, aproape de un nou duel în finala Cupei Regelui

Real Madrid şi FC Barcelona, aproape de un nou duel în finala Cupei Regelui

Real Madrid şi FC Barcelona, aproape de un nou duel în finala Cupei Regelui
Sursa foto: Foto: Intact Images/EPA
de M.T.    |    06 Feb 2014   •   10:30

Real Madrid şi FC Barcelona sunt aproape de o nouă întâlnire în finala Cupei Regelui, doar a doua în ultimii 24 de ani, după ce au câştigat convingător în meciurile tur din semifinale.

Pe Santiago Bernabeu, Real a pus capăt seriei de 25 de meciuri fără înfrângere a liderului din La Liga, Atletico Madrid, impunându-se cu un convingător 3-0, rezultat care lasă puţine şanse echipei antrenate de Diego Simeone înaintea returului.

Mai mult decât atât, Atletico nu se va putea în meciul de săptămâna viitoare nici pe golgheterul Diego Costa, care a fost avertizat pe Bernabeu şi va fi suspendat în manşa secundă.

Golurile Realului au fost marcate de Pepe, Jese şi Di Maria, însă, mai mult decât rezultatul în sine, tehnicianul formaţiei blanco, italianul Carlo Ancelotti, s-a declarat mulţumit de prestaţia elevilor săi.

„Mi-aş dori să am mereu o echipă care să joace aşa cum a făcut-o în această seară”, a spus Ancelotti la finalul partidei.

În cealaltă semifinală, FC Barcelona a câştigat cu 2-0 pe teren propriu în faţa celor de la Real Sociedad, graţie reuşitei lui Busquets din finalul primei reprize şi a autogolului lui Zubikarai din debutul părţii secunde.

Precedenta ocazie în care cele mai importante cluburi din Spania şi-au disputat Cupa Regelui a fost în 2011, atunci când Real s-a impus cu 1-0 după prelungiri, printr-un gol marcat de Cristiano Ronaldo.

În Italia, tot în turul semifinalelor Cupei, AS Roma a învins cu 3-2 pe Napoli, într-o partidă spectaculoasă disputată pe Stadio Olimpico.

Gazdele au condus cu 2-0, după golurile lui Gervinho şi Strootman, dar napoletanii au revenit şi au egalat printr-un autogol al lui De Sanctis şi reuşita lui Mertens.

Rezultatul final a fost stabilit de acelaşi Gervinho, în minutul 88, ivorianul oferind giallorossilor un avantaj minim în perspectiva returului de la Napoli.

În Portugalia, Benfica şi FC Porto s-au calificat în semifinalele Cupei, după ce au trecut de Penafiel (1-0), respectiv Estoril (2-1).

×
Parteneri
ANM: Zonele cele mai afectate de praful saharian
x close