Antena 3 CNN Sport Fotbal extern River Plate, cea mai de succes echipă din Argentina, la un pas de retrogradare

River Plate, cea mai de succes echipă din Argentina, la un pas de retrogradare

River Plate, cea mai de succes echipă din Argentina, la un pas de retrogradare
Sursa foto: Foto: Agerpres
20 Iun 2011   •   12:09

Cea mai de succes de echipă de fotbal din Argentina, River Plate, câştigătoare a 33 de titluri de campioană şi 2 Cupe Libertadores, traversează cel mai dificil moment al existenţei sale de 110 ani. „Milionarii” au pierdut pe teren propriu în ultima etapă din Clausura, 1-2 cu Lanus, şi sunt nevoiţi să joace un baraj pentru a evita retrogradarea.

River Plate a căzut victimă unui final dezastruos de sezon, nicio victorie în ultimele şapte partide, dar şi evoluţiilor slabe din ultimii ani, sistemul prin care se retrogradează fiind calculat în funcţie de rezultatele din ultimii trei ani. Echipa din Buenos Aires a încheiat pe ultimul loc Turneul Apertura în 2008, iar apoi s-a clasat de două ori pe locul 13, Apertura 2009 şi Clausura 2010.

Pentru a rămâne în prima ligă, River Plate este nevoită să câştige dubla manşă pe care o va disputa împotriva celor de la Belgrano, echipă din provincia Cordoba.

Alături de River Plate, doar alte două echipe din campionatul argentinian, Boca Juniors şi Independiente, nu au retrogradat niciodată.

×
Subiecte în articol: Argentina retrogradare
Parteneri
Avertizare meteo ANM de ploi și vijelii în România!
x close