Antena 3 CNN Sport Fotbal extern Roberto Donadoni, fostul selecţioner al Italiei, este noul antrenor al lui Napoli

Roberto Donadoni, fostul selecţioner al Italiei, este noul antrenor al lui Napoli

Roberto Donadoni, fostul selecţioner al Italiei, este noul antrenor al lui Napoli
Sursa foto: roberto donadoni
11 Mar 2009   •   10:48

SSC Napoli are un nou tehnician, după ce Roberto Donadoni l-a înlocuit la cârma echipei pe Edoardo Reja, demis marţi seară de oficialii clubului. Reja era antrenorul echipei din 2004, când preluase echipa napoletană din liga a treia italiană, şi o dusese până în Serie A, unde echipa avea un renume clădit, printre alţii, de Diego Armando Maradona. Donadoni a fost selecţionerul Squadrei Azzura până în vara lui 2008, când a fost demis de de la cârma echipei după eliminarea din sferturi de la Campionatul European.
Edoardo Reja a fost demis deşi avea continuitate la echipa de la ţărmul Mediteranei din cauza rezultatelor considerate foarte slabe de conducătorii clubului. Napoli se află, în acest moment, pe locul 11 în Serie A, cu 10 victorii, 12 înfrângeri şi 5 rezultate de egalitate. Antrenorul demis a lăsat, practic, echipa fără şanse la prinderea unui loc de cupă europeană, fiind la zece puncte de ultimul loc calificand în Cupa Uefa, ocupat de AS Roma. Oficialii clubului speră că fostul selecţioner al Italiei va putea readuce echipa pe căile succesului.
Fostul antrenor al Campioanei Mondiale, Donadoni, are 45 de ani şi nu mai este selecţioner din vara lui 2008, demis fiind imediat după Campionatul European din Austria şi Elveţia. De când a fost înlăturat de la cârma selecţionate italiene, Donadoni a avut multe apariţii la TV, dar nu a mai antrenat nici o echipă, potrivit Mediafax.
Ultima victorie a lui Napoli a fost în 11 ianuarie, cu Catania (scor 1-0), moment din care au urmat nouă partide în care echipa antrenată de Reja nu a mai câştigat decât două puncte.
Antena3.ro

×
Subiecte în articol: Napoli Serie A
Parteneri
Afacerea de succes cu care un italian a dat lovitura în Buzău
x close