Antena 3 CNN Sport Fotbal extern Roma câştigă Derby della Capitale şi se califică în sferturile de finale ale Cupei Italiei

Roma câştigă Derby della Capitale şi se califică în sferturile de finale ale Cupei Italiei

Roma câştigă Derby della Capitale şi se califică în sferturile de finale ale Cupei Italiei
20 Ian 2011   •   14:36

În cel mai aşteptat  meci din optimile de finală ale Cupei Italiei, AS Roma a câştigat cu 2-1 în faţa lui Lazio şi s-a calificat în faza următoare a competiţiei. Echipa antrenată de Claudio Ranieri va întâlni în sferturile de finală pe Juventus, partida urmând să se dispute la Torino.

La fel ca de fiecare dată, înaintea duelului din teren, a mai existat un meci pe străzile Romei. Autocarul celor de la Lazio a fost atacat de fanii giallorossilor, un oficial suferind o uşoară rană la frunte. În urma incidentelor care au „prefaţat” derby-ul, poliţia italiană a operat mai multe arestări, majoritatea celor reţinuţi fiind tineri cu vârste cuprinse între 19 şi 23 de ani.

În teren, Roma şi-a confirmat supremaţia din ultima vreme în duelurile directe cu marea rivală. De când se află pe banca giallorossilor, Claudio Ranieri a câştigat toate derbyurile cu Lazi, în timp ce omologul său, Eduardo Reja, a suferit trei eşecuri. Prima repriză a aparţinut lazialilor, care nu au reuşit însă să-şi materializeze dominarea pe tabela de marcaj.

Pe cine nu laşi să moară nu te lasă să trăieşti şi, la numai opt minute de la reluare, elveţianul Lichsteiner a comis un henţ în careu, penaltyul fiind transformat cu siguranţă de Borriello. Roma a condus doar cinci minute, Lazio reuşind să egaleze, tot după o lovitură de la 11 metri, prin brazilianul Hernanes. Ultimul cuvânt a aparţinut însă tot squadrei lui Ranieri, care a marcat golul victoriei prin Simplicio, în urma unei greşeli în apărarea biancocelestilor.

 
 

Intr-o altă partidă disputată miercuri, la Genova, Sampdoria a învins, după executarea loviturilor de departajare, pe Udinese şi s-a calificat în sferturile Cupei Italiei. Genovezii au deschis scorul în prima repriză prin Macheda, aflat la primul său gol după împrumutul de la Manchester United. Friulanii au egalat în ultimul minut prin Isla şi au trimis meciul în prelungiri. German Denis i-a adus în avantaj pe oaspeţi, dar Pazzini a transformat un penalty şi a restabilit egalitatea.

La loviturile de la 11 metri, Sampdoria s-a dovedit echipa mai sigură şi s-a impus cu 5-4. În faza următoare a competiţiei, genovezii vor întâlni învingătoarea meciului Milan-Bari, care se desfăşoară joi seară.

×
Subiecte în articol: AS Roma Cupa Italiei Lazio Roma
Citește mai multe din Fotbal extern
» Vezi toate știrile din Fotbal extern
Cele mai noi știri
Parteneri
x close