Antena 3 CNN Sport Fotbal extern România încheie la egalitate cu Franţa, scor 0-0. Calificarea la Euro 2012, compromisă

România încheie la egalitate cu Franţa, scor 0-0. Calificarea la Euro 2012, compromisă

România încheie la egalitate cu Franţa, scor 0-0. Calificarea la Euro 2012, compromisă
Sursa foto: Foto: Intact Images/EPA
de N.B.    |    06 Sep 2011   •   22:30

România a început cu Tătăruşanu în poartă; Luchin, Goian, Chiricheş şi Raţ, în apărare. Victor piţurcă i-a trimis în teren, la mijloc, pe Bourceanu, Lazăr, Nicoliţă, Cociş şi Tănase, care-l susţin pe  Marica, în atac.

Luchin i-a luat locul lui Săpunaru, anunţat ca titular, care s-a accidentat înaintea meciului cu Franţa.

Laurent Blanc a aliniat la startul partidei următoarea echipă: Lloris, în poartă; Sagna, Rami, Abidal, Evra pe linia de fund; M'Vila, Cabaye, Valbuena, Martin, Ribery, la mijloc; Benzema, în atac.

Însufleţiţi de încurajările celor peste 55.000 de suporteri de pe Arena Naţională, tricolorii au început curajos meciul cu reprezentativa Franţei, reuşind se închidă foarte bine spaţiile şi să nu permită elevilor lui Laurent Blanc să îşi facă jocul obişnuit.

Prima jumătate de oră a trecut fără ocazii de poartă ale francezilor, în schimb, foştii colegi de la Steaua, Dorin Goian şi Bănel Nicoliţă l-au pus la încercare pe Lloris, în urma unor faze fixe.

Chiricheş a reuşit să îl oprească în două rânduri pe Benzema, ale cărui incursiuni au anunţat o perioadă în care francezii au dominat jocul, obţinând mai multe lovituri de la colţul terenului, care nu s-au materializat.

În minutul ' 43, Costin Lazăr iese de pe teren accidentat, în locul acestuia a fost introdus Bogdan Stancu.

După aproximativ 20 de minute de joc, gazonul Arenei Naţionale a început să cedeze, jucătorii au desprins numeroase bucăţi în timpul jocului. Suprafaţa de joc este puternic afectată, mai multe faze fiind influenţate de condiţia terenului.

Repriza secundă a început într-un ritm mult mai alert decât prima parte a meciului, francezii au intrat pe teren mult mai motivaţi încercând să surprindă defensiva tricolorilor.

Atitudinea mult mai deschisă a echipei lui Laurent Blanc a adus mai multe faze periculoase la poarta lui Tătăruşanu, fără ocazii remarcabile, dar şi posibilitatea contra-atacurilor pentru selecţionata României.

Boruceanu ţine prea mult o minge la 25 de metri de propria poartă, în minutul '62, francezii recuperează prin Cabaye, care şutează puternic, puţin pe lângă poartă.

Ribery ia o acţiune pe cont propriu, reuşeşte să treacă de doi fundaşi, dar şutează pe lângă poartă. La un minut de la ocazia francezilor, Bogdan Stancu preia o minge în care, trimite pe jos către Marica, dar atacantul lui Shalke ajunge cu întârziere şi nu reuşeşte să reia în poartă.

Primul meci oficial de pe Arena Naţională s-a încheiat, iar speranţele României de a se califica la Campionatul European din 2012 s-au risipit. Rezultatul din Bosnia pare se pună capăt unei alte campanii de calificări în care naţionala a pierdut puncte importante în meciuri cu echipele mici.

În urma meciurilor de marţi, clasamentul grupei D din cadrul preliminariilor pentru Campionatul European din 2012 arată în felul următor:

1. Franţa - 9 meciuri, 17 puncte
2. Bosnia - 8 meciuri, 16 puncte
3. România - 8 meciuri, 12 puncte
4. Belarus - 9 meciuri, 12 puncte
5. Albania - 8 meciuri, 8 puncte
6. Luxemburg - 9 meciuri, 4 puncte

România mai are de disputat două partide, cu Belarus, pe Arena Naţională, în data de 7 octombrie şi la Tirana, cu Albania, pe 11 octombrie.

×
Parteneri
Marele Premiu al Chinei | Tabloul complet al calificărilor
x close