Antena 3 CNN Sport Fotbal extern România - Insulele Feroe 3-1. "Tricolorii" încheie preliminariile pe penultimul loc (VIDEO)

România - Insulele Feroe 3-1. "Tricolorii" încheie preliminariile pe penultimul loc (VIDEO)

România - Insulele Feroe 3-1. "Tricolorii" încheie preliminariile pe penultimul loc (VIDEO)
Sursa foto: gigel bucur
14 Oct 2009   •   22:52

O înfrângere de proporţii colosale cum a fost cea de sâmbătă cu Serbia poate fi, de multe ori, un puternic factor de mobilizare. Rămaşi fără miză în acest ultim meci din Grupa a 7-a de calificare la Cupa Mondială din 2010, "tricolorii" au arătat o atitudine îmbunătăţită faţă de meciul de la Belgrad, în faţa unui adversar fără nume.
Românii nu şi-au făcut deloc ocazii de poartă în primele zece minute, arătând că determinarea nu ţine loc de inspiraţie. A fost nevoie de pasa inteligentă a lui Mara din minutul 15, la care a ajuns Apostol. Mijlocaşul unirist şi-a făcut o preluare excelentă, a avansat în careu şi a şutat pe jos, pe sub portarul Michelsen. 1-0 pentru România, iar jucătorii lui Răzvan Lucescu s-au eliberat de tensiune, reuşind să joace mult mai bine din acest moment. Bucur şi Varga nu au nimerit poarta, iar Marica a şutat puternic în portar din poziţie centrală, după ce în prealabil trimisese o "scăriţă" pe lângă poartă. Dominarea jucătorilor noştri nu a mai adus nici un gol până la pauză, în timp ce adversarii amatori nu reuşeau să pună în pericol poarta lui Pantilimon.
1-0, gol Apostol

Un scor de 1-0 nu este deloc unul lăudabil dacă adversarul se cheamă Feroe. Din acest motiv, Lucescu şi-a trimis jucătorii în atac şi după pauză. Varga şi Mara au fost, în continuare, cei mai activi jucători români, dar golul a fost marcat de un atacant. În minutul 65, Marica a primit o pasă neintenţionată de la un fundaş advers, a centrat mingea pe sus şi Gigel Bucur, golgheterul ediţiei trecute din Liga 1, a trimis o lovitură de cap puternică aproape de viclul porţii lui Michelsen.
2-0, gol Gigel Bucur

Răzvan Lucescu a vrut să dea o şansă şi unor jucători care nu au jucat recent la echipa naţională şi, pe final, i-a introdus pe teren şi pe dinamovistul Andrei Cristea şi pe Ionuţ Mazilu. Cei doi au jucat un rol în partida de la Piatra Neamţ, dar nu înainte ca apărarea României să şocheze încă o dată. Egil a Bo a ajuns primul la o minge centrată lung din lovitură liberă în minutul 84 şi l-a bătut pe Pantilimon cu o lovitură de cap plasată inteligent, pe jos.
2-1, gol A Bo

Românii i-au pedepsit repede pe "pescarii" din Feroe pentru tupeul de a le da un gol şi, în minutul 87, Andrei Cristea a driblat tot pe partea stângă, a şutat în Michelsen şi, Mazilu a trimis în poartă mingea respinsă stângaci de acesta.
3-1, gol Ionut Mazilu

Antena3.ro

×
Subiecte în articol: preliminarii
Parteneri
Situaţie critică în Slănic Prahova: o stradă s-a surpat! ISU intervine
x close