Românii din Liga Campionilor şi Cupa UEFA îşi află astăzi adversarii în drumul spre finale

20 Mar 2009   •   09:50
Românii din Liga Campionilor şi Cupa UEFA îşi află astăzi adversarii în drumul spre finale


Competiţiile europene s-au apropiat de fazele finale, astfel că la Casa Fotbalului European, de la Nyon, Elveţia, va avea loc vineri tragerea la sorţi pentru sferturile de finală şi semifinalele Ligii Campionilor şi Cupei UEFA. Cinci români vor fi prezenţi în sferturile de finală ale celor două competiţii: Cristian Săpunaru, în Liga Campionilor, Mircea Lucescu, Răzvan Raţ, Florin Cernat şi Tiberiu Ghioane în Cupa UEFA.

Tragerea la sorţi pentru Liga Campionilor va începe la ora 13:00 (ora României) şi va fi condusă de Secretarul General al UEFA, David Taylor, şi ambasadorul finalei de la Roma, Bruno Conti. Tragerea la sorţi pentru Cupa UEFA va urma de la ora 14:00 şi va fi condusă de Taylor şi ambasadorul pentru finala de la Istanbul, Can Bartu.

Cele opt câştigătoare din runda precedentă a Ligii Campionilor se vor înfrunta în sferturile de finală, împerecherea fiind făcută printr-o tragere la sorţi deschisă. Asta înseamnă că echipele de club din aceeaşi ţară se pot întâlni. Sferturile de finală sun programate pe 7 şi 8 aprilie, turul, iar returul pentru 14 şi 15 aprilie. Cele patru echipe câştigătoare vor cunoaşte la acea dată adversarul din semifinale, împerecherea urmând să fie făcută tot vineri. Manşa tur a semifinalelor se va disputa pe 28 şi 29 aprilie, iar returul pe 5 şi 6 mai. În fine, tragerea la sorţi se va încheia cu determinarea ?gazdei? finalei de la Roma, din motive pur administrative, aceasta putând fi câştigătoarea semifinalei 1 sau semifinalei 2. Finala se va disputa pe Stadio Olimpico, pe 27 mai.

Aceeaşi procedură se va aplica şi în cazul Cupei UEFA. Sferturile de finală se dispută pe 9 şi 16 aprilie, iar semifinalele pe 30 aprilie şi 7 mai, pentru ca finala să fie disputată pe Stadionul Fenerbahçe Şükrü Saracoğlu, din Istanbul, pe 20 mai.

Echipe calificate în sferturile de finală ale Ligii Campionilor: FC Porto, FC Barcelona, Arsenal Londra, Manchester United, Liverpool, Chelsea Londra, Villarreal şi Bayern Munchen.


Echipe calificate în sferturile de finală ale Cupei UEFA: Werder Bremen, Ol. Marseille, Dinamo Kiev, Sahtior Doneţk, Hamburg, PSG, Udinese şi Manchester City.

Antena3.ro

x close