Antena 3 CNN Sport Fotbal extern Românii în Europa: Mutu înger, Chivu demon

Românii în Europa: Mutu înger, Chivu demon

Românii în Europa: Mutu înger, Chivu demon
de M.T.    |    04 Feb 2013   •   12:15

Adrian Mutu a contribuit cu două goluri la victoria pe care Ajaccio a obţinut-o în faţa lui Olympique Lyon, în campionatul Franţei, în timp ce Cristi Chivu a fost eliminat în meciul pe care Inter Milano l-a pierdut pe terenul ultimei clasate din Serie A.

În etapa a 23-a din Ligue 1, Mutu a reuşit prima sa dublă în Franţa, iar Ajaccio s-a impus cu 3-1 în partida de pe teren propriu cu Olympique Lyon.

Oaspeţii au deschis scorul Stade Francois Coty prin Lacazette, însă corsicanii au întors rezultatul graţie golurilor marcate de Belghazouani şi Mutu, internaţionalul român punctând în minutele 65 şi 90+2, a doua oară din penalty.

„Este o victorie frumoasă obţinută în faţa uneia din cele mai bune echipe din campionat. Am meritat victoria. Ne antrenăm mult şi muncim mult pe teren. Suntem bucuroşi, dar va trebui să rămânem serioşi pentru meciul următor”, a declarat Mutu la finalul întâlnirii.

Întrebat de jurnaliştii francezi dacă nu i-a fost teamă să execute penaltyul din prelungirile partidei, după ce în urmă cu două săptămâni a ratat o lovitură de la 11 metri încercând o scăriţă, Mutu a răspuns: „Nu mi-a fost teamă. Sincer să fiu m-am gândit să încerc din nou o scăriţă, dar m-am răzgândit. Nu am avut curajul de a şuta astfel”.

Prin cele două goluri marcate împotriva lui Lyon, Mutu a ajuns la cifra 7 în acest sezon, în care a evoluat în 17 meciuri, 15 dintre ele ca titular.



În Serie A, Cristi Chivu a fost titular în defensiva celor de la Inter Milano, dar fundaşul român a fost cel mai slab de pe teren, sfârşind prin a fi eliminat în minutul 55 pentru un fault în careu din poziţie de ultim apărător.

Din penaltyul acordat, Siena, ultima clasată în Italia, a marcat golul de 3-1, rezultat care s-a păstrat până la final şi care adânceşte criza nerazzurrilor, formaţia antrenată de Andrea Stramaccioni câştigând doar 6 puncte în ultimele şapte etape.


Tot învins a ieşit de pe teren şi Radu Ştefan, integralist pentru Lazio în meciul pe care echipa din capitala Italiei l-a pierdut pe terenul celor de la Genoa (2-3), în timp ce Adrian Stoian a rămas pe bancă la Chievo, care a pierdut acasă în faţa liderului Juventus (1-2), golul veronezilor fiind înscris de fostul stelist Thereau.

În Premier League, Gabi Tamaş nu a fost folosit la West Bromwich Albion, învinsă acasă de Tottenham (0-1), în timp ce, în La Liga, Gabriel Torje s-a aflat pe teren 87 de minute în victoria pe care Granada a obţinut-o în faţa celor de la Real Madrid (1-0).

Ciprian Marica (Schalke 04), Alexandru Maxim (Stuttgart) şi Cristian Săpunaru (Real Zaragoza) nu au evoluat pentru echipele lor.


×
Parteneri
Facturi Hidroelectrica, anunțul companiei pentru clienţi
x close