Antena 3 CNN Sport Fotbal extern Românul Ştefan Popescu a debutat cu gol la Cesena, dar Napoli s-a calificat în sferturile Cupei Italiei

Românul Ştefan Popescu a debutat cu gol la Cesena, dar Napoli s-a calificat în sferturile Cupei Italiei

Românul Ştefan Popescu a debutat cu gol la Cesena, dar Napoli s-a calificat în sferturile Cupei Italiei
Sursa foto: Foto: Intact Images/EPA
de M.T.    |    13 Ian 2012   •   11:28

În absenţa lui Adrian Mutu, neconvocat, un alt jucător român, Ştefan Popescu (18 ani), a marcat pentru Cesena în meciul din Cupa Italiei cu Napoli, însă echipa lui Walter Mazzarri a întors rezultatul după pauză, învingând cu 2-1 şi calificându-se în sferturile de finală ale competiţiei.

Cu o echipă formată din multe rezerve şi jucători de la Primavera, Cesena a făcut linişte pe San Paolo în minutul 20, când Popescu (foto) a profitat de o greşeală în apărarea gazdelor şi a deschis scorul cu un şut din marginea careului.

Din păcate, debutul tănărului fundaş român a avut parte de un final nefericit, acesta fiind nevoit să părăsească terenul după doar jumătate de oră, din cauza unei accidentări.

La pauză, Mazzarri l-a schimbat pe chilianul Vargas, noua achiziţie a napoletanilor, care a dezamăgit la prima apariţie pentru noua sa echipă, şi l-a introdus pe teren pe Pandev, intrarea fostului interist dovedindu-se decisivă.

Macedoneanul a executat în forţă o lovitură liberă în minutul 65, în urma căreia mingea a ajuns la Edinson Cavani, uruguayanul înscriind din apropiere, apoi a marcat golul victoriei cu patru minute înainte de final, tot dintr-o fază fixă.

Golul care a calificat-o pe Napoli a dat însă naştere la proteste din partea jucătorilor Cesenei, care au considerat că mingea trimisă de Pandev din lovitură liberă nu a depăşit linia porţii. Deşi reluările nu sunt foarte clare, senzaţia este că decizia tuşierului a fost una corectă.

În sferturile de finală ale Cupei Italiei, Napoli va juca împotriva învingătoarei dintre Inter şi Genoa.


×
Subiecte în articol: Napoli Cupa Italiei
Parteneri
Percheziții în Bucureşti: "Maestru spiritual” acuzat de trafic de persoane
x close