Antena 3 CNN Sport Fotbal extern Ronaldinho pune capăt telenovelei: A semnat cu brazilienii de la Flamengo

Ronaldinho pune capăt telenovelei: A semnat cu brazilienii de la Flamengo

Ronaldinho pune capăt telenovelei: A semnat cu brazilienii de la Flamengo
11 Ian 2011   •   11:00

Atacantul brazilian Ronaldinho s-a alăturat echipei Flamengo din Rio de Janeiro, punând capăt oricărei speranţe a englezilor de la Blackburn de a-l transfera pe fostul jucător de la AC Milan. În vârstă de 30 de ani, Ronaldinho a semnat o înţelegere până în 2014, el fiind curtat şi de Gremio sau Palmeiras, în timp ce englezii îi oferiseră 20 de milioane de lire sterline pentru trei ani de contract.

Preşedintele lui Flamengo, Patricia Amorim, a declarat pentru site-ul oficial al clubului: "Suntem încântaţi să anunţăm transferul lui Ronaldinho pentru următorii patru ani. Mulţumesc conducerii pentru discreţie în negocieri. Acest proiect a început din prima zi de când am fost numit preşedinte. Vreau să mai mulţumesc departamentului legal, antrenorului Wanderley Luxemburgo şi în special fanilor lui Flamengo".

De două ori cel mai bun fotbalist al anului, Ronaldinho şi-a început cariera la Gremio la vârsta de 18 ani şi apoi s-a transferat la Paris Saint Germain în 2001. După doi ani în Franţa, brazilianul a ajuns la Barcelona unde a fost inspiraţia pentru renaşterea catalanilor, care au câştigat La Liga în 2005 şi au reuşit dubla campionat - Liga Campionilor un an mai târziu.

În vara lui 2008, Ronaldinho a refuzat un transfer la Manchester City pentru a juca la AC Milan, însă nu a mai strălucit pe San Siro aşa cum o făcea pentru Barcelona. Şi-a pierdut locul de titular când Zlatan Ibrahimovic şi Robinho au venit la Milan vara trecută, iar transferul recent al lui Antonio Cassano a însemnat că el nu mai avea loc în echipa lui Allegri.

×
Subiecte în articol: Ronaldinho AC Milan
Parteneri
Schimbare radicală în funcţionarea Poştei Române
x close