Antena 3 CNN Sport Fotbal extern Rosenborg este noua campioană a Norvegiei şi revine în top după doi ani de anonimat

Rosenborg este noua campioană a Norvegiei şi revine în top după doi ani de anonimat

Rosenborg este noua campioană a Norvegiei şi revine în top după doi ani de anonimat
Sursa foto: rosenborg trondheim
28 Sep 2009   •   13:32

Formaţia norvehgiană Rosenborg Trondheim a câştigat, duminică, cel de-al 21-lea titlu din istoria sa, cu patru etape înainte de finalul competiţiei interne. Alb-negrii s-au impus în partida cu ocupanta locului secund, FK Molde, cu scorul de 2-0, şi şi-a asigurat un avans decisiv, fiind virtual campioană.
Rosenborg, care nu prinsese nici podiumul în ultimii doi ani în Tippeligaen, are în acest moment 64 de puncte, cu 17 mai multe decât Molde. Devenind campioană, Rosenborg şi-a asigurat şi prezenţa în preliminariile Ligii Campionilor, locurile doi şi trei ducând în preliminariile Europa League. În acest moment, ultimele locuri de pe podium sunt ocupate de FK Molde şi Stabaek, ultima fiind şi campioana en-titre. Campionatul norvegian se dispută în sistemul primăvară-toamnă.
"Echipa a trecut printr-o fază grea de reconstrucţie, dar acum a revenit la cea mai bună formă. Văd că această echipă are potenţialul să aducă multe succese în viitor. Avem doar şase jucători din echipa care a câştigat titlul în 2006, restul sunt fotbalişti noi", a declarat Nils Arne Eggen, fost antrenor al echipei din Trondheim, în perioadele 1988-1997 şi1999-2002.
Antena3.ro

×
Subiecte în articol: Liga Campionilor
Parteneri
Afacerea cu care doi români din Bihor au dat lovitura
x close