Antena 3 CNN Sport Fotbal extern S-au îngrămădit să-l vadă pe Drogba şi a urmat haosul: 22 de morţi şi 130 de răniţi (VIDEO)

S-au îngrămădit să-l vadă pe Drogba şi a urmat haosul: 22 de morţi şi 130 de răniţi (VIDEO)

S-au îngrămădit să-l vadă pe Drogba şi a urmat haosul: 22 de morţi şi 130 de răniţi (VIDEO)
Sursa foto: coasta de fildes suporteri morti
30 Mar 2009   •   14:49

Meciul de calificare la Cupa Mondială din 2010 dintre Coasta de Fildeş şi Malawi, încheiat cu scorul de 5-0, a prilejuit un eveniment tragic în tribune. 36.000 de spectatori s-au prezentat la meciul disputat pe arena Houphouet-Boigny din oraşul Abidjan, iar înghesuiala a făcut ca un zid să se prăbuşească. Speriaţi, oamenii au luat-o la fugă şi n-au mai putut fi opriţi, mulţii fiind răniţi grav sau chiar murind în învălmăşeală.
Motivul pentru care suporterii au venit în număr aşa de mare a fost acela de a-l vedea la lucru pe starul de la Chelsea, Didier Drogba. Şi au avut ce vedea, atacantul înscriind două goluri. Cu toate acestea, evenimentele care s-au produs chiar înainte de începutul partidei au fost, în cele din urmă mult mai "memorabile" decât cele ce s-au întâmplat pe terenul de joc. Federaţia Ivoriană de Fotbal a făcut greşeala de a pune în vânzare bilete foarte ieftine, chiar şi în situaţia în care oricum suporterii erau atraşi la stadion de dorinţa de a-l vedea pe Drogba. Rezultatul a fost tragic, mulţimea de oameni strecurându-se în spatele unui zid pe care, în cele din urmă, l-a şi dărâmat. Panicaţi, suporterii au rupt-o la fugă şi s-au călcat în picioare, potrivit bbc. În momentul acela au fost răniţi cei mai mulţi fani, 22 dintre ei pierzându-şi, chiar, viaţa.
Ministrul de interne din Costa de Fildeş, Desire Tagro, a declarat după tragedia de la stadion:
"Şi-au făcut apariţia foarte mulţi suporteri. Au început să se împingă pentru a intra, mai ales că jocul stătea să înceapă şi toată lumea vroia să fie acolo."
În ciuda tragediei care s-a produs înaintea meciului, organizatorii nu au dispus întreruperea lui iar gazdele s-au impus cu un scor clar, 5-0.



Antena3.ro

×
Subiecte în articol: Coasta de Fildes preliminarii CM 2010
Parteneri
Guvernul a decis: Toate pensiile vor fi livrate înainte de Paşte!
x close