Antena 3 CNN Sport Fotbal extern Săptămână neagră pentru Arsenal: „Tunarii”, eliminaţi şi din Cupa Angliei

Săptămână neagră pentru Arsenal: „Tunarii”, eliminaţi şi din Cupa Angliei

Săptămână neagră pentru Arsenal: „Tunarii”, eliminaţi şi din Cupa Angliei
13 Mar 2011   •   10:05

În numai patru zile, Arsenal s-a văzut eliminată din două competiţii. A fost mai întâi înfrângerea de la Barcelona din Liga Campionilor, apoi, sâmbătă, echipa lui Arsene Wenger a pierdut pe Old Trafford, scor 0-2, meciul din sferturile de finală ale Cupei Angliei împotriva lui Mancheste United. 

 
Pentru „tunari”, singurul obiectiv realizabil în acest sezon rămâne titlul în Premier League, acolo unde deocamdată ocupă locul secund, cu trei puncte mai puţin decât liderul Manchester United, dar şi o partidă restanţă, derbyul nordului Londeri cu Tottenham.
 
Arsenal a dat senzaţia că se află la conducerea jocului pe Old Trafford, dar Arshavin şi Van Persie au avut doar câteva tentative timide la poarta lui Van der Sar. De cealaltă parte, gazdele ar fi putut deschide scorul prin Rafael, care a trimis peste din poziţie favorabilă. Cel care va reuşi să înscrie va fi însă fratele brazilianului, Fabio, care s-a aflat la locul potrivit după ce Almunia a respins şutul lui Hernandez.
 
Conduşi oarecum împotriva cursului jocului, elevii lui Wenger au replicat prin Van Persie, care a ratat două ocazii mari în mai puţin de un minut, şi Nasri, dar scorul a rămas neschimbat până la pauză.
 
Repriza a doua a început cu dubla ocazie a lui Koscielny, blocat de fiecare dată de Van der Sar. Din cornerul rezultat, United a pornit un contraatac perfect care s-a încheiat cu golul de 2-0 al lui Rooney. Avea să rămână rezultatul final al patidei, deşi Giggs şi Hernandez, respectiv Nasri, Van Persie, Chamakh şi Rosicky au irosit şanse importante la ambele porţi.
 
Bolton, calificare dramatică
 
În celălalt meci din sferturile de finală ale Cupei Angliei disputat sămbătă, Bolton a câştigat cu 3-2 pe terenul lui Birmingham City, recenta câştigătoare a Cupei Ligii. Oaspeţii au condus de două ori, după reuşitele lui Elmander şi Davies, din penalty, însă echipa lui Alex McLeish a revenit de fiecre dată, prin Jerome şi Phillips. Lee a marcat însă în ultimul minut de joc şi a pectluit calificarea lui Bolton în semifinale.

×
Parteneri
Cum va fi vremea în vacanța de Paște și când scăpăm de frig
x close