Antena 3 CNN Sport Fotbal extern Săpunaru a reuşit în Portugalia ce n-a putut în România: Este campion, cu FC Porto

Săpunaru a reuşit în Portugalia ce n-a putut în România: Este campion, cu FC Porto

Săpunaru a reuşit în Portugalia ce n-a putut în România: Este campion, cu FC Porto
Sursa foto: cristi sapunaru
11 Mai 2009   •   12:19

Fundaşul român Cristi Săpuranu a devenit matematic campion al Portugaliei după victoria de duminică a lui FC Porto, scor 1-0, cu Nacional Madeira. Este primul titlul de campion cucerit de fotbalistul de 25 de ani, şi al patrulea consecutiv în Portugalia pentru echipa din oraşul renumit pentru vinurile de bună calitate.
FC Porto a obţinut o nouă victorie, în etapa a XXVIII-a a campionatului portughez, scor 1-0 cu Nacional Madeira, acest rezultat fiind de ajuns pentru a-şi asigura al patrulea titlu de campioană în tot atâtea sezoane. Bruno Alves a marcat golul alb-albaştrilor în minutul 48 într-o partidă în care fundaşul dreapta român Săpunaru a apărut şi el, din minutul 73, informează Mediafax. Acesta este al 24-lea titlul din istoria clubului din oraşul portuar.
Titlul de campioană nu mai poate fi pierdut de Porto, echipa lui Săpunaru având 66 de puncte faţă de cele 60 ale lui Sporting, cu două etape înainte de final. Criteriile de departajare o avantajează pe Porto în situaţia unei egalităţi de puncte la final, deşi e greu de crezut că se va ajunge aici, după ce echipa are la activ opt victorii consecutive şi 21 de meciuri fără înfrângere.
Săpunaru speră în continuare să realizeze eventul, deoarece echipa sa va disputa pe 31 mai finala Cupei Portugaliei, cu Pacos Ferreira. Acesta este al treilea titlu consecutiv câştigat de antrenorul lui Porto, Jesualdo Ferreira, un record în Portugalia, potrivit sursei citate.
Antena3.ro

×
Subiecte în articol: FC Porto FC Rapid
Parteneri
Fumul degajat de incendiul din Bucureşti este toxic! Precizările ISU şi ANM
x close