Antena 3 CNN Sport Fotbal extern Scandal la echipa lui Dan Petrescu: Jucători bătuţi şi ameninţaţi pentru a semna rezilierea contractelor

Scandal la echipa lui Dan Petrescu: Jucători bătuţi şi ameninţaţi pentru a semna rezilierea contractelor

Scandal la echipa lui Dan Petrescu: Jucători bătuţi şi ameninţaţi pentru a semna rezilierea contractelor
16 Mar 2011   •   11:47

Echipa antrenată de Dan Petrescu, Kuban Krasnodar, se află în mijlocul unui scandal uriaş. Doi foşti jucători ai formaţiei recent promovată în prima ligă din Rusia, Nikola Nikezic şi Sreten Sretenovici, îi acuză pe conducătorii clubului de practici mafiote. Concret, fotbaliştii ar fi fost bătuţi şi ameninţaţi pentru a accepta rezilierea contractelor.

Am semnat un contract pe doi ani cu cei de la Kuban în martie 2010 şi am ajutat clubul să obţină promovarea în prima ligă. În acest an, şefii clubului mi-au spus că nu mai au nevoie de serviciile mele şi mi-au oferit o reziliere a înţelegerii. Am refuzat şi am cerut să fiu transferat”, a povestit Nikezic, muntenegreanul dezvăluind şi felul în care au decursc „negocierile” cu oficialii echipei: „După ce am refuzat din nou rezilierea, în cadrul unei întâlniri de pe 7 martie, doi bărbaţi mari şi puternici au intrat în birou şi au început să mă bată rău, ameninţându-mă şi cerându-mi să semnez nişte acte. Totul a durat 20 de minute, am fost epuizat complet şi am semnat hârtiile respective”.

Jucătorul a spus că este decis să meargă până la capăt în acest caz: „Nu cred în imparţialitatea investigaţiilor făcute de federaţia din Rusia, astfel că am decis să mă adresez celor de la FIFA şi UEFA”.

Aşa cum era de aşteptat, oficialii lui Kuban au negat vehement aceste întâmplări. „Nikezic minte! Nu cred deloc în cuvintele lui. I-am spus încă din toamnă că nu mai am nevoie de serviciile lui. Poate s-a simţit ofensat şi de aceea a ieşit cu acuzaţiile astea. Nu e un moment deloc bun pentru noi. Sper ca scandalul ăsta să nu-mi afecteze echipa”, a declarat Dan Petrescu în cadrul unei conferinţe de presă. Tehnicianul român a fost completat de Vyacheslav Ivanov, purtătorul de cuvânt al lui Kuban: „M-am întâlnit cu Nikola şi am discutat cu el. În urmă cu ceva timp a avut câteva probleme, pentru că nu reuşea să se impună în prima echipă. Mi-a spus că îşi doreşte să plece la un alt club, dar nu s-a plâns de nimic”.

La numai o zi distanţă, un alt jucător al ruşilor ieşe în faţă şi atacă clubul din aceleaşi motive. Este vorba despre Sreten Sretenovic, care a depus plângere la FIFA şi la UEFA din cauza faptului că a fost ameninţat pentru a semna rezilierea contractului.

×
Parteneri
O dronă militară s-ar fi prăbuşit în apropiere de Brăila
x close