Antena 3 CNN Sport Fotbal extern Schalke 04 a câştigat Cupa Germaniei, după 5-0 în finala cu Duisburg

Schalke 04 a câştigat Cupa Germaniei, după 5-0 în finala cu Duisburg

Schalke 04 a câştigat Cupa Germaniei, după 5-0 în finala cu Duisburg
Sursa foto: Foto: Intact Images/EPA
22 Mai 2011   •   11:22

Schalke 04 a învins divizionara secundă MSV Duisburg cu 5-0 în finala Cupei Germaniei, care a avut loc la Berlin, şi a cucerit trofeul pentru a cincea oară în istoria sa, primul succes din 2002. Totodată, echipa din Gelsenkirchen a egalat recordul unei victorii în ultimul act, pe care tot ea îl deţinea din 1972, când a trecut cu acelaşi scor de FC Kaiserslautern.

 
Puştiul de 17 ani Julian Draxler a deschis scorul cu o execuţie superbă în minutul 18, înainte ca olandezul Huntelaar să înscrie pentru 2-0 în urma unei acţiuni personale a lui Farfan. Howedes a făcut 3-0 înainte de pauză, înscriind cu capul după o lovitură de colţ, iar spaniolul Jurado a marcat în debutul părţii secunde al patrulea gol pentru trupa lui Ralf Rangnick, rezultatul final fiind stabilit de Huntelaar, care a profitat de o uriaşă gafă a apărării lui Duisburg.
 
Partida de la Berlin a fost, cel mai probabil, ultima pentru Manuel Neuer în tricoul lui Schakle, golakeeperul de 25 de ani urmând să treacă la Bayern Munchen în această vară. „Este un sentiment foarte plăcut să sărbătorim alături de fanii noştri. Chiar nu mă aşteptam să câştigăm atât de clar”, a declarat Neuer, care a refuzat însă să comenteze pe marginea viitorului său: „Nu am nicio idee. Aştept să văd ce se va întâmpla, la fel ca toţi ceilalţi”.
 
Veteranul Raul Gonzalez a aşteptat până la 33 de ani pentru a cuceri prima Cupă din palmaresul său impresionant, performanţă pe care nu a reuşit-o în cei 16 ani petrecuţi alături de Real Madrid, şi din acest motiv era foarte fericit la finalul partidei.
 
A fost nevoie să vin în Germania pentru a câştiga o Cupă. Sunt foarte mândru şi foarte fericit pentru asta. Acum trebuie să sărbătorim, ne-am întors în Europa”, a spus Raul.
 
Pentru Schalke, câştigarea Cupei Germaniei reprezintă salvarea unui sezon cenuşiu, cu o clasare ruşinoasă în Bundesliga, doar locul 14, dar şi o semifinală de Liga Campionilor, pierdută fără drept de apel în faţa lui Manchester United. Echipa lui Ralf Rangnick aşteaptă acum duelul din Supercupă, împotriva marii sale rivale, Borussia Dortmund. 

×
Subiecte în articol: Schalke 04
Parteneri
Șeful Serviciului Secret din România, întâlnire de taină la Damasc
x close