Antena 3 CNN Sport Fotbal extern Schalke s-a calificat în finala Cupei Germaniei. Arsenal şi Manchester City, în sferturile FA Cup

Schalke s-a calificat în finala Cupei Germaniei. Arsenal şi Manchester City, în sferturile FA Cup

Schalke s-a calificat în finala Cupei Germaniei. Arsenal şi Manchester City, în sferturile FA Cup
03 Mar 2011   •   12:17

Cu excepţia Spaniei, care a avut programată o etapă de campionat, în restul ţărilor importante ale fotbalului european mijlocul de săptămână a fost dedicat cupelor naţionale.

Schalke 04, în finala Cupei Germaniei

Campioana şi deţinătoarea Cupei Germaniei, Bayern Munchen, a fost eliminată din competiţie, având şanse minime de a cuceri un trofeu intern în acest sezon, Borussi Dortmund dominând autoritar Bundesliga. Bavarezii au pierdut meciul din semifinale de pe teren propriu cu Schalke 04, scor 0-1, şi au ratat astfel ocazia de a-şi apăra trofeul cucerit anul trecut. Unicul gol al partidei de pe Allianz Arena a fost marcat de spaniolul Raul, formaţia lui Felix Magath urmând să întâlnească în ultimul act pe MSV Duisburg, care a învins marţi pe Energie Cottbus.

Arsenal şi Manchester City merg mai departe în Cupa Angliei

Arsenal a avut nevoie de rejucare pentru a se califica în sferturile Cupei Angliei. După ce au remizat în deplasare cu Leyton Orient, scor 1-1, „tunarii” au învins fără probleme pe Emirates cu 5-0 li vor întâlni în faza următoare a competiţiei pe Manchester United. Golurile echipei lui Arsene Wenger au fost marcate de Chamakh, Bendtner, de trei ori, şi Clichy.

Manchester City este la numai un meci distanţă de prima sa semifinală de FA Cup din ultimii 30 ani, după ce a trecut pe teren propriu de Aston Villa cu scorul de 3-0. Golurile „cetăţenilor au fost reuşite de Yaya Toure, Mario Balotelli şi David Silva. În sferturi, elevii lui Roberto Mancini vor înfrunta surpriza Reading.

„Old-Firm” în Cupa Scoţiei

Derbyul etern al Scoţiei, Celtic - Rangers, şi-a consumat un nou episod în turul cinci al Cupei. A fost vorba despre o rejucare, după ce primul duel dintre cele două echipe s-a încheiat la egalitate, scor 2-2. Partida de pe Celtic Park a fost câştigată de gazde cu 1-0, unicul gol fiind marcat de Wilson în minutul 48. Alb-verzii s-au calificat în sferturile de finală ale competiţiei, acolo unde vor juca împotriva lui Inverness.

PSG şi Lille, calificări cu emoţii în semifinalele Cupei Franţei

Liderul din Ligue 1, Lille, a avut nevoie de loviturile de departajare pentru a se califica în semifinalele Cupei Franţei. După cele 90 de minute, dar şi după cele două reprize de prelungiri, scorul a rămas 0-0. Echipa din nordul Franţei s-a impus în cele din urmă cu 5-3 la penaltyuri.

Nici PSG nu a fost scutită de emoţii în meciul de pe teren propriu cu Le Mans, formaţie din Ligue 2. Parisienii au scăpat după ce adversarii lor au ratat un penalty în debutul partidei şi au câştigat în cele din urmă după prelungiri cu scorul de 2-0.

Celelalte două echipe calificate în semifinalele Cupei Franţei sunt Nice, care a învins cu 3-2 după prelingiri pe Rennes, şi divizonara secundă Angers, câştigătoare cu 3-0 în faţa lui Chambery, formaţia din liga a cincea.

Twente s-a calificat în finala Cupei Olandei

Campioana Olandei, FC Twente, a învins cu 1-0 pe Utrecht şi s-a calificat în finala Cupei, acolo unde va întâlni câştigătoarea meciului dintre Ajax şi echipa de liga a doua RKC Waalwijk. Unicul gol al formaţiei pregătite de Michel Preud'homme a fost înscris de Marko Janko.

×
Parteneri
Românii care vor plăti taxe și impozite mai mari de anul următor!
x close