Antena 3 CNN Sport Fotbal extern Seară cu surprize în Liga Campionilor: Basel a învins pe Bayern, Inter a pierdut în ultimul minut cu Marseille

Seară cu surprize în Liga Campionilor: Basel a învins pe Bayern, Inter a pierdut în ultimul minut cu Marseille

Seară cu surprize în Liga Campionilor: Basel a învins pe Bayern, Inter a pierdut în ultimul minut cu Marseille
Sursa foto: Foto: Agerpres/AP
de M.T.    |    23 Feb 2012   •   10:32

FC Basel continuă să surprindă în Liga Campionilor. Elveţienii, care au eliminat-o pe Manchester United în faza grupelor, au câştigat cu 1-0 meciul tur din optimile de finală ale competiţiei, disputat pe teren propriu, împotriva celor de la Bayern Munchen şi speră la o calificare între primele opt echipe ale continentului.

Unicul gol al întâlnirii a fost marcat în minutul 86 de rezerva Valentin Stocker, acesta aducând fostei adversare a Oţelului Galaţi o victorie importantă şi meritată, în condiţiile în care gazdele au avut şi două bare.

Toată echipa a evoluat bine, inclusiv eu. A fost important să salvez primele şuturi ale bavarezilor, pentru că acest lucru m-a ajutat să intru în meci şi să capăt încredere. Am avut şi puţin noroc, un aspect important pentru a avea succes, dar am şi muncit ca un grup unit. Este o performanţă uriaşă”, a declarat Yann Sommer, portarul de 23 de ani al elveţienilor, autorul câtorva parade importante la 0-0.

În celălalt meci al serii, Olympique Marseille a adâncit criza în care se află Inter Milano, echipa lui Didier Deschamps impunându-se cu 1-0 pe Velodrome, printr-un gol marcat în ultimul minut al prelungirilor de ghanezul Andre Ayew.

La italieni, Cristi Chivu a fost integralist, însă fundaşul român şi-a anulat evoluţia decentă cu greşeala uriaşă din minutul 93, când l-a scăpat din marcaj pe Ayew, care a înscris cu o lovitură de cap în urma unui corner.

Câştigătoarea Ligii Campionilor din 2010 ajunge astfel la a patra înfrângere consecutivă, lucru care nu s-a mai întâmplat din 1994, iar scaunul lui Claudio Ranieri se clatină tot mai serios.

Este o mare satisfacţie că am reuşit să câştigăm. Am făcut un meci mare, împotriva unei echipe foarte puternice. Am forţat în ultimul sfert de oră, iar golul lui Ayew a făcut diferenţa. Acum rămâne să vedem ce se va întâmpla în retru, peste trei săptămâni”, a spus Deschamps la finalul întâlnirii.

Meciurile retur din optimile de finală ale Ligii Campionilor vor avea loc începând cu 6 martie, atunci când sunt programate partidele Benfica - Zenit St. Petersburg şi Arsenal - AC Milan.


×
Parteneri
Furtuna Renata a adus în România ploi torenţiale
x close