Antena 3 CNN Sport Fotbal extern Seară neagră pentru italieni în Cupa UEFA: Mutu scos de Ajax, Milan eliminată de Werder (VIDEO)

Seară neagră pentru italieni în Cupa UEFA: Mutu scos de Ajax, Milan eliminată de Werder (VIDEO)

Seară neagră pentru italieni în Cupa UEFA: Mutu scos de Ajax, Milan eliminată de Werder (VIDEO)
26 Feb 2009   •   23:56

După ce Sampdoria a fost eliminată de ucrainenii de la Metalist Kharkiv, peninsularii au continuat să părăsească Europa. Fiorentina lui Adi Mutu şi una dintre favoritele Cupei UEFA, AC Milan, au fost şi ele eliminate de Ajax Amsterdam, respectiv Werder Bremen din competiţie.
După 1-1 la Bremen, AC Milan avea prima şansă în partida tur, iar avantajul italienilor a fost mărit de reuşita lui Andrea Pirlo din minutul 26, care a transformat fără probleme un penalty. Şapte minute mai târziu, brazilianul Pato a dublat avantajul gazdelor şi calificarea părea jucată. Nemţii nu cedează însă niciodată şi Claudio Pizarro a reuşit să egaleze scorul general cu o ?dublă?. Peruvianul a marcat în minutele 68 şi 78 şi a trimis Werder Bremen în optimi, graţie celor două goluri înscrise în deplasare.

Mutu pasează genial, dar degeaba
Finalul meciului a fost blestemat şi pentru Fiorentina lui Adi Mutu. Ajax obţinuse în urmă cu o săptămână o victorie surprinzătoare în Italia, dar zarurile nu erau aruncate. Fiorentina a demonstrat încă din primul minut că a venit în Olanda să câştige şi şi-a creat numeroase ocazii prin Mutu şi Gilardino.
Golul s-a lăsat totuşi aşteptat timp de o oră, când Mutu i-a pasat genial lui Gilardino şi atacantul l-a executat pe portarul lui Ajax cu un şut dintr-o bucată. Meciul se îndrepta către prelungiri, dar Leonardo a considerat că este mai bine să încheie socotelile înainte de împlinirea celor 90 de minute de joc şi a egalat cu două minute înainte de final, oferindu-le celor de la Ajax o întâlnire cu Olympique Marseille.
Golul lui Leonardo

Udinese ? Lech Poznan 2-1 (2-2 în tur)
Singura echipă care a spălat ruşinea italienilor în Cupa UEFA a fost tocmai cea mai slab cotată dintre ele, Udinese, care a învins Lech Poznan cu 2-1 în partida retur, după ce prima manşă s-a încheiat la egalitate. Nici alb-negrii nu au fost însă lipsiţi de emoţii, Rengifo deschizând scorul pentru polonezi în minutul 12. În repriza a doua, Pepe a egalat în minutul 57, care Antonio Di Natale să obţină victoria prin golul marcat în minutul 90.
Antena3.ro

×
Parteneri
Atenţionare meteo ANM: Ploi, vijelii, lapoviţă şi ninsoare
x close