Antena 3 CNN Sport Fotbal extern Seară tristă în Europa League pentru Steaua, Dinamo şi Cluj. Timişoara, doar o remiză cu Anderlecht

Seară tristă în Europa League pentru Steaua, Dinamo şi Cluj. Timişoara, doar o remiză cu Anderlecht

Seară tristă în Europa League pentru Steaua, Dinamo şi Cluj. Timişoara, doar o remiză cu Anderlecht
22 Oct 2009   •   19:59

După debutul promiţător în Europa League, în prima etapă, echipele româneşti au oferit, pentru a doua oară, o seară tristă microbiştilor. Trei înfrângeri şi o remiză a fost bilanţul serii de joi, în etapa a treia a grupelor. Steaua şi Dinamo au pierdut bătăliile cu turcii de la Fenerbahce, respectiv Galatasary, în timp ce CFR Cluj a fost învinsă la Sparta Praga cu 2-0 şi pare să nu îşi regăsească forma sub conducerea lui Conceicao. Singurul rezultat pozitiv, dacă putem să îi spunem aşa, este cel de egalitate dintre FC Timişoara şi Anderlecht. Este un rezultat însă care nu îi avantajează în niciun fel pe bănăţeni.



Galatasaray - Dinamo Bucuresti 4-1
La Istanbul, Dinamo a primit o Galata de goluri. Galatasaray Istanbul s-a impus categoric, cu 4-1, la capătul unei partide pe care a dominat-o. Turcii au atacat continuu până când au obţinut un avans confortabil, iar din minutul 60 au redus turaţia motoarelor, în aşteptarea derby-ului cu Fenerbahce din weekend.

1-0. Australianul Harry Kewell deschide scorul pentru Galatasaray, cu o centrare de la 30 de metri lateral stânga. Mingea îi era destinată lui Servet Cetin, dar acesta nu a mai ajuns la ea, păcălindu-l în schimb pe Dolha, în minutul 33.

2-0. Shabani Nonda a dus scorul la 2-0 cu trei minute înainte de pauză, după ce Galatasaray a dejucat pasul la ofsaid făcut de elevii lui Ion Marin.

3-0. Shabani Nonda reuşeşte "dubla" în debutul reprizei secunde şi orice speranţă de a reveni, cu care dinamoviştii au ieşit de la cabine, a fost risipită.

4-0. Elano a executat cu sânge rece un penalty şi l-a învins pe Dolha pentru 4-0, în minutul 58.

4-1. Patru minute mai târziu, Boştină reuşeşte să reducă din handicap cu un şut-centrare la marginea careului.

Cititi rezumatul partidei aici

Iată formaţiile de joc:
Galatasaray: Leo Franco - Caner Erkin, Servet Cetin, Mehmet Topal, Sabri - Ayhan Akman, Mustafa Sarp - Kewll, Elano, Keita - Nonda
Rezerve: Aykut, Emre Gunor, Ugur Ucar, Aydin Yilmaz, Baris Ozbek, Arda Turan, Baros. Antrenor: Frank Rijkaard

Dinamo: Dolha - Scarlatache, Tamaş, Goian, Zie Diabate - Torje, Rus, N'Doye, Alexe - Adrian Cristea - Andrei Cristea
Rezerve: Curcă, Pulhac, Moţi, Kone, Zicu, Boştină, Niculescu. Antrenor: Ion Marin



FC Timişoara - RSC Anderlecht 0-0
După ce a fost umilită pe teren propriu de Dinamo Zagreb, etapa precedentă, FC Timişoara nu a reuşit nici în etapa a treia din grupa A să obţină prima victorie în Europa League. În faţa unei echipe care a bătut la Zagreb şi care a remizat cu Ajax pe teren propriu, FC Timişoara nu a reuşit decât un modest 0-0.

Cititi rezumatul partidei aici

Iată formaţiile de joc:
Timişoara: Pantilimon - Bonfim, Nibombe, Mera, Scutaru - Alexa - Bourceanu, Goga, Arman Karamyan, Artavazd Karamyan, Bucur.
Rezerve: Taborda, Stancu, Parks, Maxim, Ionescu, Magera, Curtean. Antrenor: Ovidiu Sabau

Anderlecht: Proto - Gillet, Juhasz, Mazuch, Deschacht - Sare - Kanu, Biglia, Diandy - Lukaku, Boussoufa
Rezerve: Cordier, Kruiswijk, Suarez, Chatelle, Kouyate, De Sutter, Rnic. Antrenor: Ariel Jacobs



Steaua Bucureşti - Fenerbahce Istanbul 0-1
Fără seminţe, fără banane, fără suporteri care să mai scandeze "Steaua, Steaua". Aceasta a fost atmosfera din Ghencea, presărată din când în când cu veşnicele scandări anti-Becali, imposibil de eliminat chiar şi atunci când aduci pensionari să te aplaude.

Pe teren, echipa lui Mihai Stoichiţă a jucat haotic, a ratat (singură sau cu ajutorul lui Volkan) puţinele ocazii pe care fundaşii turcilor le-au oferit pe tavă şi nu a reuşit în nicio clipă să rupă ţesătura de pase a jucătorilor lui Fenerbahce. Conduşi în teren de tehnicul Emre, oaspeţii s-au impus cu 1-0 după o fază de manual şi au obţinut toate cele trei puncte puse în joc. Zapata nu s-a putut opune inevitabilului decât timp de o oră de joc.

0-1 Turcii au avut nevoie de o oră pentru a-l învinge pe Zapata, salvatorul Stelei până în minutul 59. Fenerbahce a făcut şah-mat apărarea Stelei, la o fază la care mingea a circulat pe traseul Emre - Ozer - Roberto Carlos - Kazim, acesta din urmă finalizând din faţa porţii.

Citeste cronica partidei aici

Iată formaţiile de joc:
Steaua: Zapata - Rada, Ghionea, Baciu, Golanski - Nicoliţă, Toja, Bicfalvi, Szekely - Surdu, Kapetanos. Antrenor: Mihai Stoichiţă.

Fenerbahce: Volkan Demirel - Gokhan Gonul, Bilica, Lugano, Roberto Carlos - Mehmet Topuz, Cristian, Emre, Ozer Hurmaci, Andre Santos - Kazim Kazim. Antrenor: Christoph Daum.



Sparta Praga - CFR Cluj 2-0
Moralul excelent după 4-1 în Giuleşti, cu Rapid, nu le-a fost deloc de ajutor ardelenilor. Din contră, CFR Cluj a jucat mult sub aşteptări la Praga şi s-a văzut învinsă cu scorul de 2-0. Ajunsă la a doua înfrângere în trei partide, formaţia ardeleană trebuie acum să câştige returul de la Bucureşti, pentru a rămâne în cărţile unei calificări în primăvara europeană.

1-0. Meciul începe prost pentru clujeni, care după un sfert de oră de joc se văd conduşi de gazde cu 1-0. Kucka a marcat pentru Sparta Praga cu o lovitură de cap, după centrarea lui Kadlec.
2-0. Sparta Praga beneficiază de o lovitură liber, mingea este respinsă temporar, dar este recentrată pentru Hubnik care îl ia la ţină pe Nuno Claro cu o lovitură de cap. Portarul CFR-ului a respins însă tot în calea lui hubnik care a majorat diferenţa, în minutul 32.

Citeste cronica partidei aici

Iată formaţiile de joc:
Sparta Praga: Blazek - Kusnir, Hubnik, Repka, Pamic - Vacek, Kovba, Kucka, Kalouda - Kadlec, Wilfried. Antrenor: Jozef Chovanec.
Rezerve: Kozacik, Hoheneder, Svec, Strestik, Prudnikov, Jirous, Zeman

CFR Cluj: Nuno Claro - Panin, Cadu, Cabrera, Edimar - Deac, Peralta, Dani, Culio - Nei, Traore. Antrenor: Toni Conceicao
Rezerve: Stăncioiu - Tony, Mureşan, Dubarbier, Alcantara, Buş, Mara

Antena3.ro

×
Parteneri
Facturi Hidroelectrica, anunțul companiei pentru clienţi
x close