Antena 3 CNN Sport Fotbal extern Senegal este prima echipă calificată în sferturile Cupei Africii pe Națiuni

Senegal este prima echipă calificată în sferturile Cupei Africii pe Națiuni

Senegal este prima echipă calificată în sferturile Cupei Africii pe Națiuni
19 Ian 2017   •   23:36

Reprezentativa Senegalului a devenit prima echipă calificată în sferturile de finală ale Cupei Africii pe Naţiuni la fotbal 2017, competiţie găzduită de Gabon, după ce a învins selecţionata Zimbabwe cu scorul de 2-0, joi, la Franceville, în Grupa B. 

Prima echipă africană din clasamentul FIFA (locul 33) şi-a asigurat prezenţa în faza următoare după a doua victorie în grupă, prima fiind în faţa Tunisiei, cu acelaşi scor. 

''Leii din Teranga'' au demonstrat joi că sunt o echipă ce trebuie inclusă printre favoritele la câştigarea competiţiei. 

Senegalezii au dominat total meciul şi a tranşat soarta partidei în primul sfert de oră, când Sadio Mané (9) a reluat la colţul lung o centrare şutate a lui Keita, iar apoi Henri Saivet a majorat diferenţa din lovitură liberă (14). 

Mané a ajuns la cota doi în clasamentul marcatorilor, la egalitate cu algerianul Riyad Mahrez şi cu gabonezul Pierre-Emerick Aubameyang. Vedeta echipei Liverpool ar fi putut marca încă un gol cu Zimbabwe, dar mingea a fost respinsă de pe linia porţii de un fundaş (69). 

Senegalezii au mai ratat ocazii prin Mame Biram Diouf (49) sau Sow şi Saivet (80) 

În celălalt meci al zilei, Tunisia a întrecut Algeria cu 2-1. 

Pe primul loc al clasamentului se află Senegal, cu 6 puncte, urmată de Tunisia, 3 puncte, Algeria, 1 punct, Zimbabwe, 1 punct. 

×
Subiecte în articol: Cupa Africii pe Natiuni Senegal
Parteneri
SUA au dislocat în România cel mai nou sistem antidronă
x close