Antena 3 CNN Sport Fotbal extern Serie A: Del Piero o readuce pe Juventus pe primul loc. Mutu a marcat pentru Cesena

Serie A: Del Piero o readuce pe Juventus pe primul loc. Mutu a marcat pentru Cesena

Serie A: Del Piero o readuce pe Juventus pe primul loc. Mutu a marcat pentru Cesena
Sursa foto: Foto: Agerpres/AP
de M.T.    |    12 Apr 2012   •   10:40

Alessandro Del Piero a marcat cu opt minute înainte de final şi a adus victoria lui Juventus în meciul de pe teren propriu cu Lazio, scor 2-1, rezultat în urma căruia bianconeri revin pe prima poziţie a clasamentului din Serie A.

Echipa antrenată de Antonio Conte fusese depăşită în ierarhia din Italia de AC Milan, care reuşise să câştige marţi seară cu 1-0 la Verona, împotriva lui Chievo, graţie golului lui Muntari.

Forţată să învingă în urma succesului actualei campioane, Juventus a deschis scorul în minutul 30, prin Pepe, care a păcălit pasul la offside al formaţiei din capitală şi a finalizat cu o semifoarfecă spectaculoasă din interiorul careului.

Oaspeţii, la care Radu Ştefan nu a evoluat, au egalat în finalul primei reprize, printr-o lovitură de cap a lui Stefano Mauri, aflat la al doilea gol consecutiv, după cel marcat cu Napoli în runda precedentă.

Introdus pe teren în ultimele 20 de minute, în locul lui Vucinic, Del Piero s-a dovedit încă o dată decisiv pentru gazde, transformând cu o precizie de lunetist o lovitură liberă prin care a stabilit scorul final.

Adrian Mutu a fost integralist la Cesena şi şi-a ajutat echipa să evite o nouă înfrângere, marcând cu un sfert de oră înainte de sfârşitul meciului din deplasare cu Genoa, încheiat la egalitate, scor 1-1. Gazdele înscriseseră prin Marco Rossi, înainte de pauză.

Un alt român care s-a aflat pe teren 90 de minute a fost Cristi Chivu, în partida câştigată de Inter cu 2-1 pe teren propriu cu Siena. Toscanii au deschis scorul în minutul 5, D'Agostini învingându-l pe Julio Cesar după ce portarul brazilian respinsese iniţial două şuturi ale jucătorilor oaspeţi.

Nerazzurri au revenit şi au întors rezultatul prin dubla lui Diego Milito, care a ajuns astfel la 20 de goluri în actuala ediţie de campionat, la egalitate cu Antonio Di Natale şi la trei lungimi de liderul ierarhiei marcatorilor, suedezul Zlatan Ibrahimovic.

Inter a ajuns la şapte puncte din nouă posibile cu Andrea Stramaccioni pe bancă şi continuă să spere la un loc de Liga Campionilor, la fel ca şi AS Roma, învingătoare pe Olimpico cu 3-1 în faţa lui Udinese, la care Gabi Torje a intrat pe teren în minutul 89.

Pablo Osvaldo a deschis scorul pentru echipa lui Luis Enrique, iar Fernandes a restabilit egalitatea înainte de pauză. Succesul gazdelor s-a conturat pe final, în ultimele cinci minute, graţie reuşitelor semnate de Francesco Totti şi de brazilianul Marquinho.

Surpriza etapei a produs-o Atalanta, care s-a impus cu 3-1 pe terenul lui Napoli, în timp ce Lecce se apropie tot mai mult de salvarea de la retrogradare, după victoria obţinută în deplasarea de la Catania, scor 2-1.

Tot în lupta din subsolul clasamentului, Parma a câştigat cu 2-0 acasă cu Novara, iar Fiorentina şi-a complicat situaţia în urma remizei albe cu Palermo.

Rezultate Serie A, etapa a 32-a: Chievo - Milan 0-1, Catania - Lecce 1-2, Fiorentina - Palermo 0-0, Genoa - Cesena 1-1, Inter - Siena 2-1, Juventus - Lazio 2-1, Napoli - Atalanta 1-3, Parma - Novara 2-0, Roma - Udinese 3-1

Clasament: 1.Juventus 68p, 2.Milan 67p, 3.Lazio 54p... 18.Lecce 34p, 19.Novara 25p, 20.Cesena 21p.


×
Parteneri
Marcel Ciolacu dă asigurări: Sunt bani de salarii si pensii
x close