Antena 3 CNN Sport Fotbal extern Serie A: „Doppietta” lui Totti aduce victoria Romei în Derby della Capitale

Serie A: „Doppietta” lui Totti aduce victoria Romei în Derby della Capitale

Serie A: „Doppietta” lui Totti aduce victoria Romei în Derby della Capitale
13 Mar 2011   •   18:20

AS Roma a reuşit să câştige pentru a cincea oară consecutiv derbyul capitalei Italiei împotriva lui Lazio. Echipa eliminată fără drept de apel din Liga Campionilor de Şahtiorul lui Mircea Lucescu s-a impus cu 2-0 în faţa eternei rivale într-o partidă considerată pe teren propriu. Românul Ştefan Radu, titular la oaspeţi, a fost eliminat în minutul 88.

 
Lazio a fost echipa care a creat mai mult şi a dominat teritorial un meci cu puţine veleităţi. Totuşi, cea mai mare ocazie a aparţinut giallorossilor, care au lovit bara prin Pizarro în prima repriză. În aceste condiţii, deschiderea scorului nu putea veni decât după o execuţie personală sau o greşeală imensă.
 
În minutul 70, Totti a executat o lovitură liberă de la aproximativ 20 de metri, şutul puternic al căpitanului Romei surprinzându-l pe Muslera, care a încasat un gol care îi va rămâne mult timp pe conştiinţă. A fost momentul în care nervii lazialilor au cedat definitiv. Mai întâi, Ştefan Radu l-a lovit cu capul în figură pe Simplicio şi a primit cartonaşul roşu, pentru ca în ultimul minut, Biava să-l faulteze pe acelaşi Simplicio în careu. 
 
Protestele dure ale jucătorilor lui Lazio au dus la o altă eliminare, cea a lui Ledesma, în timp ce Totti a transformat sigur penaltyul şi a pecetluit soarta derbyului. A fost al optulea gol al legendei giallorosso în marele duel din capitala Italiei.
 
Paşi greşiţi pentru granzi
 
Etapa a 29-a nu a fost deloc una bună pentru numele mari din Italia. După ce Inter a remizat vineri cu Brescia, Juventus şi Milan s-au împiedicat de Cesena, respectiv Bari.
 
Juventus a condus cu 2-0 pe terenul Cesenei, prin dubla lui Matri, dar un penalty în finalul primei reprize şi un cartonaş roşu primit de Marco Motta au relansat meciul. În cele din urmă, gazdele au reuşit să egaleze prin Parolo cu zece minute înainte de final. Este a patra partidă consecutivă fără victorie pentru Bătrâna Doamnă.
 
Milan a ratat ocazia de a se desprinde în fruntea clasamentului din Serie A, după ce a remizat, scor 1-1, pe teren propriu cu Bari. Ultima clasată din Italia a deschis scorul prin Rudolf, rossonerii egalând în minutul 82, când Cassano l-a învins pe Gillet. La scorul de 1-0 în favoarea oaspeţilor, Ibrahimovic a fost eliminat, pentru că l-a lovit pe Marco Rosi, acelaşi jucător lovit de Chivu, şi riscă să rateze derbyul cu Inter de peste două etape. Paul Codrea a fost integralist la Bari.
 
Victorie pentru Mutu
 
Fiorentina, echipa lui Adrian Mutu, care a fost integralist, a învins în deplasare pe Chievo cu scorul de 1-0. Victoria echipei lui Sinisa Mihajlovic a fost adusă de Vargas, care a transformat o lovitură liberă în debutul reprizei a doua.
 
Serie A, Etapa a 29-a
 
Cesena - Juventus 2-2 (Jimenez 41 pen, Parolo 80 / Matri 19, 35)
 
Milan - Bari 1-1 (Cassano 82 / Rudolf 39)
 
Cagliari - Udinese 0-4 (Benatia 43, Sanchez 44, Di Natale 48, 54)
 
Catania - Sampdoria 1-0 (Llama 75)
 
Chievo - Fiorentina 0-1 (Vargas 48)
 
Genoa - Palermo 1-0 (Floro Flores 77)
 
Lecce - Bologna 0-1 (Ramirez 33)
 
Roma - Lazio 2-0 (Totti 70, 90 pen) 

×
Subiecte în articol: Serie A AS Roma lazio Stefan Radu
Parteneri
Hidroelectrica anunţă perioada în care românii pot transmite indexul în aprilie
x close