Antena 3 CNN Sport Fotbal extern Serie A: Inter câştigă după un meci nebun cu Genoa. Juventus s-a apropiat la 2 puncte de Milan

Serie A: Inter câştigă după un meci nebun cu Genoa. Juventus s-a apropiat la 2 puncte de Milan

Serie A: Inter câştigă după un meci nebun cu Genoa. Juventus s-a apropiat la 2 puncte de Milan
Sursa foto: Foto: Agerpres/AP
de M.T.    |    02 Apr 2012   •   11:34

Cristi Chivu a revenit ca titular la Inter şi a avut o evoluţie bună în victoria obţinută de nerazzurri împotriva celor de la Genoa, scor 5-4, la debutul lui Andrea Stramaccioni pe bancă.

Noul tehnician al Interului a avut parte de un „botez” nebun în Serie A, partida de la Giuseppe Meazza având, pe lângă cele nouă goluri, patru lovituri de pedepasă şi două cartonaşe roşii.

Prima repriză a meciului a curs într-o singură direcţie, spre poarta oaspeţilor, dubla lui Diego Milito şi reuşita lui Walter Samuel ducând scorul la 3-0 şi dând senzaţia că disputa este încheiată.

Genoa a revenit însă în joc prim golul norocos al lui Emiliano Moretti din finalul primei părţi, pentru ca Rodrigo Palacio să transforme un penalty în debutul reprizei secunde. Inter a refăcut avantajul de două goluri după execuţia superbă a lui Mauro Zarate, aflat la primul gol în actuala ediţie de campionat.

Cu zece minute înainte de final, genovezii au obţinut o nouă lovitură de pedeapsă, fază la care Julio Cesar a fost eliminat, iar Alberto Gilardino a transformat pentru 4-3. Replica Interului a venit imediat, iar columbianul Fredy Guarin, aflat la debut în Serie A, a fost faultat în careu de Beluschi, care a primit de asemenea cartonaşul roşu, Milito completându-şi hattrickul şi devenind cel mai bun marcator din 2012 în Italia, cu 13 goluri.

Rezultatul final a fost stabilit în minutul 90, când arbitrul Valeri a acordat al treilea penalty pentru grifoni, după un duel între Sculli şi Lucio, şi Gilardino a înscris prima sa dublă de la transferul de la Fiorentina.

Marea câştigătoare a etapei este Juventus, echipa antrenată de Antonio Conte învingând cu 3-0 pe teren propriu pe Napoli, rezultat în urma căruia distanţa care o separă de liderul Milan fiind de doar 2 puncte. Sâmbătă, în primul meci al rundei, rossoneri au terminat la egalitate, scor 1-1, pe terenul Cataniei.

La fel ca şi în derbyul cu Inter din etapa trecută, golurile bianconerilor au venit în repriza a doua. Leonardo Bonucci a deviat norocos o minge în poartă în minutul 53, chilianul Arturo Vidal a reuşit golul serii cu un sfert de oră înainte de final, iar Fabio Quagliarella a închis tabela în ultimele minute.

Exceptându-l pe Cristi Chivu, restul românilor din Italia nu au avut parte de un final de săptămână bun. Ştefan Radu a fost integralist la Lazio, învinsă cu 3-1 la Parma, Adrian Mutu nu s-a remarcat decât printr-un cartonaş galben în remiza Cesenei la Lecce (0-0), Gabi Torje a fost folosit în ultima jumătate de oră la Siena, acolo unde Udinese a pierdut cu 1-0, iar Bogdan Lobonţ a rămas pe bancă la victoria obţinută de Roma, 5-2 cu Novara.

Rezultate Serie A, etapa a 30-a: Catania - Milan 1-1, Parma - Lazio 3-1, Roma - Novara 5-2, Bologna - Palermo 1-3, Cagliari - Atalanta 2-0, Fiorentina - Chievo 1-2, Inter - genoa 5-4, Lecce - Cesena 0-0, Siena - Udinese 1-0, Juventus - Napoli 3-0

Clasament: 1.Milan 64p, 2.Juventus 62p, 3.Lazio 51p... 18.Lecce 28p, 19.Novara 24p, 20.Cesena 19p.


×
Parteneri
Elevii care pot avea vacanţa de Paşte prelungită
x close