Antena 3 CNN Sport Fotbal extern Serie A: Inter Milano pierde surprinzător la Lecce

Serie A: Inter Milano pierde surprinzător la Lecce

Serie A: Inter Milano pierde surprinzător la Lecce
Sursa foto: Foto: Agerpres/AP
de M.T.    |    29 Ian 2012   •   19:11

Inter Milano, la care Cristi Chivu nu a fost folosit, a pierdut primul meci în campionat după o serie de şapte victorii consecutive, scor 0-1, pe terenul lui Lecce, penultima în clasamentul din Serie A înaintea primei etape a returului.

Unicul gol al partidei a fost marcat de Giacomazzi, în minutul 40, reuşita căpitanului salentinilor aducând primul succes al echipei lui Serse Cosmi pe teren propriu în acest sezon.

În repriza a doua, oaspeţii au înscris de două ori, însă ambele goluri au fost corect anulate pentru offside. În urma acestui eşec, Inter a coborât pe locul 5, fiind depăşită de Lazio, învingătoare cu 3-0 în faţa lui Chievo, la Verona.

Brazilianul Hernanes a deschis scorul pentru echipa din capitala Italiei după 20 de minute de joc, pentru ca germanul Miroslav Klose să stabilească rezultatul final cu o dublă reuşită în  în minutele 88 şi 89.

Alte două echipe implicate în lupta pentru locurile de cupe europene, Roma şi Napoli, au făcut paşi greşiţi duminică.

Pe Stadio Olimpico, AS Roma nu a reuşit decât o remiză cu Bologna, scor 1-1, golul bosniacului Miralem Pjanic anulând avantajul luat de oaspeţi după reuşita veteranului Marco Di Vaio.

Napoli a fost protagonista celui mai spectaculos meci al etapei, fiind învinsă în deplasare de Genoa (2-3). „Grifonii” au avut un avantaj de trei goluri, graţie dublei argentinianului Rodrigo Palacio şi a reuşitei lui Alberto Gilardino, însă echipa lui Walter Mazzarri a marcat de două ori în două minute, prin uruguayanul Edinson Cavani şi argentinianul Ezequiel Lavezzi, dar nu a mai avut timp să forţeze egalarea.

Cu Adrian Mutu integralist, Cesena a făcut schimb de locuri în clasament cu Lecce, după ce a pierdut acasă în faţa Atalantei, scor 0-1. Golul victoriei pentru oaspeţi a venit cu un sfert de oră înainte de final şi i-a aparţinut lui Marco Rossi. Vizitatorii au terminat meciul în inferioritate numerică, golgheterul German Denis fiind eliminat cu zece minute înainte de final, pentru două cartonaşe galbene.

 Fiorentina a câştigat derbyul toscan cu Siena de pe teren propriu, scor 2-1, prin golurile înscrise de Jovetic şi Natali, respectiv Calaio, din penalty, în timp ce Igor Budan a reuşit o dublă prin care Palermo a învins cu 2-0 pe Novara.

Sâmbătă, în primele meciuri ale etapei, Catania a remizat acasă cu Parma, scor 1-1, iar Juventus s-a impus cu 2-1 în faţa lui Udinese, după o dublă a lui Matri, şi rămâne neînvinsă în actuala ediţie de campionat. La friulani, al căror gol a fost marcat de golgheterul Di Natale, Torje nu a fost folosit.

Rezultate Serie A, etapa a 20-a: Catania - Parma 1-1, Juventus - Udinese 2-1, Fiorentina - Siena 2-1, Cesena - Atalanta 0-1, Chievo - Lazio 0-3, Genoa - Napoli 3-2, Lecce - Inter 1-0, Palermo - Novara 2-0, Roma - Bologna 1-1

Clasament: 1.Juventus 44p, 2.Milan 40p (19p), 3.Udinese 38p... 18.Lecce 16p, 19.Cesena 15p, 20.Novara 12p.


×
Parteneri
ANM: Zonele cele mai afectate de praful saharian
x close