Antena 3 CNN Sport Fotbal extern Serie A: Juventus rămâne neînvinsă şi după deplasarea de la Napoli

Serie A: Juventus rămâne neînvinsă şi după deplasarea de la Napoli

Serie A: Juventus rămâne neînvinsă şi după deplasarea de la Napoli
Sursa foto: Foto: Intact Images/EPA
de M.T.    |    30 Noi 2011   •   10:45

Juventus continuă să fie singura echipă neînvinsă din Serie A, după ce a încheiat la egalitate cu Napoli, scor 3-3, pe Stadio San Paolo.

Partida a fost o restanţă din etapa a 11-a şi ar fi trebuit să aibă loc pe 6 noiembrie, însă a fost amânată din cauza inundaţiilor din Italia.

În urma remizei de la Napoli, echipa lui Antonio Conte se află în continuare pe prima poziţie a clasamentului din Italia, cu un avans de două puncte faţă de AC Milan şi Udinese, următoarele clasate.

Bianonerii au început mai bine partida de lângă Vezuviu, dar gazdele au obţinut un penalty în minutul 11, după un fault al lui Pirlo asupra lui Lavezzi. Slovacul Hamsik a executat şi a transformat, însă arbitrul Tagliavento a dictat repetarea loviturii de pedeapsă, iar mijlocaşul echipei lui Walter Mazzarri a tras peste poartă.

Hamsik s-a revanşat zece minute mai târziu, când a marcat cu capul din apropiere şi a deschis scorul, pentru ca jucătorul împrumutat de Inter, Goran Pandev, să dubleze avantajul lui Napoli cu cinci minute înainte de pauză.

De nerecunoscut în prima repriză, Juventus a revenit mult mai decisă de la vestiare şi Matri a redus din diferenţă la trei minute de la reluare. Napoletanii au refăcut însă avantajul de două goluri, prin acelaşi Pandev, dar nu l-au putut păstra decât patru minute, pentru că paraguayanul Estigarribia a reuşit primul său gol în tricoul bianconero.

Torinezii au avut un final mai bun, Pepe confirmând forma bună din ultima perioadă şi egalând în minutul 79, la capătul unei splendide acţiuni personale.

În prelungiri, Alessandro Del Piero a fost trimis pe teren, bifând meciul său cu numărul 700 în tricoul lui Juventus.

Paharul este pe jumătate gol pentru mine. Am avut o primă repriză foarte bună, dar, din păcate, am plătit preţul numărului mare de meciuri. Totuşi, la 3-1, am crezut că vom câştiga, chiar dacă am avut probleme legate de oboseală”, a declarat Walter Mazzarri, antrenorul lui Napoli.

Am arătat că avem caracter şi am primit nişte răspunsuri importante din acest punct de vedere. În afară de cap, condiţie fizică şi tactică, este nevoie să joci cu sufletul pentru a reveni într-un astfel de meci. Tocmai de aceea sunt atât de mândru de echipa mea, de pasiunea de care au dat dovadă”, a spus Conte, tehnicianul liderului din Serie A.

×
Subiecte în articol: Juventus Napoli Serie A
Parteneri
Cutremur în România, în această seară, în zona seismică Vrancea
x close