Antena 3 CNN Sport Fotbal extern Serie A: Juventus se impune în Derby d'Italia la Milano

Serie A: Juventus se impune în Derby d'Italia la Milano

Serie A: Juventus se impune în Derby d'Italia la Milano
Sursa foto: Foto: Agerpres
de M.T.    |    30 Oct 2011   •   10:07

Juventus rămâne singura echipă din Serie A care nu a pierdut niciun meci în acest sezon, după ce a reuşit să câştige derbyul Italiei, 2-1 în faţa lui Inter Milano, chiar pe terenul marii sale rivale.

 
După un început mai bun al nerazzurrilor, pentru care Chivu a evoluat 90 de minute, neconvingător însă, Juve a deschis scorul în minutul 12, Vucinic înscriind din apropiere la capătul unei acţiuni create de Lichtsteiner şi la care Castellazzi reuşise iniţial să respingă în faţa lui Matri.
 
Acelaşi Matri a avut două bune ocazii de a dubla avantajul echipei sale, înainte ca Maicon să egaleze pentru Inter cu un şut superb, din unghi, în minutul 28. Echipa lui Ranieri putea face 2-1, dar mingea trimisă cu capul de Pazzini a lovit transversala.
 
La cealaltă poartă, în minutul 33, Marchisio a marcat cel de-al doilea gol al torinezilor, cu un şut plasat de la 16 metri, după un un-doi rapid cu Matri.
 
În partea a doua, elevii lui Antonio Conte s-au mulţumit să blocheze orice tentativă a gazdelor de a se apropia de poarta lui Buffon şi, pe contraatac, Estigarribia şi Del Piero puteau aduce o victorie mai clară pentru Juventus, care continuă să fie lider în Italia.
 
Într-un alt derby disputat sâmbătă seara, campioana AC Milan a câştigat cu 3-2 pe Olimpico, în faţa lui AS Roma. Ibrahimovic a deschis scorul pentru oaspeţi, dar Burdisso a restabilit egalitatea după jumătate de oră de joc. 
 
Un alt fundaş, Nesta, i-a readus pe rossoneri în avantaj înainte de pauză, pentru ca Ibrahimovis să facă dubla în repriza a doua. Reuşita lui Bojan din final nu a făcut nimic altceva decât să adauge puţin dramatism ultimelor minute.
 
Catania confirmă că este o forţă pe teren propriu. Deşi conduşi încă din minutul 1, după golul lui Cavani, sicilienii au revenit spectaculos şi au învins cu 2-1 pe Napoli, care a evoluat în inferioritate numerică din minutul 43, când Santana a fost eliminat pentru două cartonaşe galbene.
 

×
Parteneri
Mircea Badea a dezvăluit cine este modelul său în viaţă
x close