Antena 3 CNN Sport Fotbal extern Serie A: Juventus termină anul neînvinsă, dar pierde prima poziţie în clasament

Serie A: Juventus termină anul neînvinsă, dar pierde prima poziţie în clasament

Serie A: Juventus termină anul neînvinsă, dar pierde prima poziţie în clasament
Sursa foto: Foto: Intact Images/EPA
de M.T.    |    22 Dec 2011   •   10:46

Juventus a remizat la Udine, scor 0-0, şi termină prima jumătate a sezonului din Serie A fără înfrângere, însă echipa antrenată de Antonio Conte a pierdut prima poziţie a clasamentului din Italia, pe care se află campioana AC Milan, datorită golaverajului mai bun.

Udinese era singura echipă din Italia cu procentaj maxim pe teren propriu înaintea partidei cu Juventus, dar echipa lui Francesco Guidolin, la care Gabi Torje nu s-a aflat nici măcar pe banca de rezerve, se poate declara mulţumită cu rezltatul de egalitate, marile ocazii de gol aparţinând oaspeţilor.

Cu cea mai bună apărare din Serie A, friulanii încheie anul pe locul 3, la două puncte în faţa lui Lazio, care a remizat fără goluri cu Chievo, la Roma, şi la şase puncte de Inter, formaţia lui Claudio Ranieri ajungând la a patrulea succes consecutiv, după 4-1 cu Lecce.

Fără Cristi Chivu, în continuare accidentat, Inter s-a văzut condusă pe teren propriu de Lecce încă din debutul partidei, Murile deschizând scorul pentru ultima clasată din Serie A în urma unui contraatac. Gazdele au replicat nervos, lovind bara de patru ori în mai puţin de un sfert de oră, înainte ca Pazzini, care a aflat că a devenit pentru prima oară tată în drumul spre stadion, să egaleze în minutul 34.

În repriza a doua, nerazzurrii au mai înscris de trei ori, prin Milito, Cambiasso şi Alvarez, şi au obţinut astfel cea mai clară victorie din acest sezon.

Scorul etapei a fost reuşit de Napoli, care a învins pe teren propriu pe Genoa cu 6-1. Cavani, de două ori, Hamsik, Pandev, Gargano şi Zuniga au marcat pentru echipa de lângă Vezuviu, golul de onoare al oaspeţilor fiind înscris de Jorquera.

AS Roma a confirmat evoluţiile bune din meciurile cu Juventus şi Napoli, obţinând o victorie lejeră la Bologna, scor 2-0. Pentru formaţia antrenată de Luis Enrique au punctat Tadei şi Osvaldo.

Adrian Mutu a jucat 87 de minute pentru Cesena, dar nu a reuşit să-şi ajute echipa, care a pierdut fără drept de apel cu Atalanta, scor 1-4. Atacantul român, înlocuit pe final cu Tommaso, a avut o evoluţie ştearsă şi a primit un cartonaş galben, în minutul 78.

Nou-promovata Novara a revenit de la 0-2 pe teren propriu şi a obţinut un punct în faţa lui Palermo, sicilienii aflându-se la primele goluri marcate în deplasare în actuala ediţie de campionat, în timp ce Parma a condus cu 3-1 acasă , dar a terminat în cele din urmă la egalitate împotriva Cataniei, scor 3-3.

Meciurile jucate marţi şi miercuri în Italia au contat pentru prima etapă a campionatului, aceasta fiind amânată din cauza grevei jucătorilor de la începutul sezonului.

Rezultate Serie A, etapa 1: Siena - Fiorentina 0-0, Cagliari - Milan 0-2, Udinese - Juventus 0-0, Atalanta - Cesena 4-1, Bologna - Roma 0-2, Inter Milano - Lecce 4-1, Lazio - Chievo 0-0, Napoli - Genoa 6-1, Novara - Palermo 2-2, Parma - Catania 3-3

Clasament: 1.Milan 34p, 2.Juventus 34p, 3.Udinese 32p... 18.Novara 12p, 19.Cesena 12p, 20.Lecce 9p.


×
Parteneri
Cătălin Cîrstoiu: Eu dorm liniştit că am ajutat pacienţii
x close