Antena 3 CNN Sport Fotbal extern Serie A: Lazio a învins-o pe Roma cu 2-1, în Derby della Capitale

Serie A: Lazio a învins-o pe Roma cu 2-1, în Derby della Capitale

Serie A: Lazio a învins-o pe Roma cu 2-1, în Derby della Capitale
Sursa foto: Foto: Agerpres/AP
de M.T.    |    05 Mar 2012   •   10:50

Bogdan Lobonţ a revenit în poarta Romei, după o pauză de cinci luni, dar nu şi-a putut ajuta echipa să evite înfrângerea în Derby della Capitale, 1-2 cu Lazio.

Goalkeeperul român a intrat pe teren în minutul 9, titularul Stekelenburg fiind eliminat pentru un fault în careu asupra lui Klose, în postură de ultim apărător. Brazilianul Hernanes a transformat lovitura de pedeapsă şi i-a adus pe biancocelesti în avantaj.

În ciuda faptului că evolua în inferioritate numerică, formaţia antrenată de Luis Enrique a controlat ostilităţile şi chiar a reuşit să egaleze, prin Fabio Borini, în minutul 16.

Rezultatul final a fost stabilit de căpitanul lazialilor, Stefano Mauri, în minutul 62, mijlocaşul de 32 de ani înscriind din apropiere, după o lovitură liberă.

Cu cinci minute înainte de sfârşitul partidei, Lazio, la care Radu Ştefan nu a evoluat, din cauza unei accidentări, a avut de asemenea un jucător eliminat, Scaloni primind al doilea cartonaş galben, însă Roma nu a reuşit să ameninţe avantajul echipei lui Eduardo Reja.

În urma acestui succes, Lazio, care reuşeşte pentru prima oară după 15 ani să câştige ambele dueluri cu Roma din campionat, urcă pe locul 3 în clasamentul din Serie A, ultimul care asigură prezenţa în ediţia viitoare a Ligii Campionilor, profitând de faptul că Udinese, fără Torje, a remizat acasă cu Atalanta, scor 0-0.

În lupta pentru poziţia a treia se implică tot mai serios şi Napoli, echipa lui Walter Mazzarri obţinând al cincilea succes conseutiv, 2-1 cu Parma, în deplasare.

Oaspeţii au deschis scorul prin Cavani, care a înscris după ce portarul Mirante reuşise să respingă penaltyul executat de atacantul urugayan. Parma a egalat cu 13 minute înainte de final, căpitanul Zaccardo profitând de o respingere defectuoasă a lui De Sanctis, dar napoletanii au marcat golul victoriei în minutul 86, prin Lavezzi, plecat dintr-un offside nesemnalizat de arbitrul asistent.

Inter Milano, la care Chivu nu a fost convocat, a fost la un pas de a suferi a şasea înfrângere consecutivă, echipa lui Claudio Ranieri revenind spectaculos după pauză şi terminând la egalitate pe teren propriu împotriva Cataniei, scor 2-2.

Sicilienii au condus cu 2-0 la pauză, pe Giuseppe Meazza, graţie reuşitelor lui Alejandro Gomez şi Mariano Izco, ultimul gol venind însă după un offside evident. Inter a egalat în ultimele 20 de minute, prin golurile marcate de Forlan şi Milito şi chiar putea obţine o victorie nesperată în minutul 90, dar Pazzini a ratat incredibil din şase metri, în situaţie de singur cu portarul.

Adrian Mutu nu a fost convocat la Cesena şi a ratat astfel şansa de a evolua împotriva Fiorentinei, fosta sa echipă. Fără atacantul român, ultima clasată din Serie A a pierdut fără drept de apel, scor 0-2.

Sâmbătă, în primele meciuri ale etapei, AC Milan s-a impus cu 4-0 la Palermo, cu un hattrick reuşit de suedezul Ibrahimovic, în timp ce Juventus a făcut un nou pas greşit pe teren propriu în faţa unei echipe mici, torinezii terminând la egalitate, scor 1-1, partida disputată contra celor de la Chievo.

Rezultate Serie A, etapa a 26-a: Palermo - Milan 0-4, Juventus - Chievo 1-1, Parma - Napoli 1-2, Fiorentina - Cesena 2-0, Lecce - Genoa 2-2, Roma - Lazio 1-2, Siena - Cagliari 3-0, Udinese - Atalanta 0-0, Bologna - Novara 1-0, Inter - Catania 2-2

Clasament: 1.Milan 54p, 2. Juventus 51p (25j), 3. Lazio 48p... 18.Lecce 25p, 19.Novara 17p, 20.Cesena 16p (25j).


×
Parteneri
Sondajul care lămureşte mascarada politică
x close