Antena 3 CNN Sport Fotbal extern Serie A: Milan, aproape de primul titlu după şapte ani

Serie A: Milan, aproape de primul titlu după şapte ani

Serie A: Milan, aproape de primul titlu după şapte ani
Sursa foto: Foto: Agerpres
18 Apr 2011   •   10:45

AC Milan este aproape de primul titlu de campioană a Italiei după o pauză de şapte ani. Rossonerii au profitat de paşii greşiţi făcuţi în etapa a 33-a de Napoli şi de Inter şi au un avans de şase puncte în fruntea clasamentului.

Prima veste bună pentru echipa lui Allegri a venit sâmbătă seară. În timp ce Milan învingea pe teren propriu pe Sampdoria cu 3-0, goluri Seedorf, Cassano, din penalty, şi Robinho, marea rivală Inter era învinsă la Parma cu 2-0. Doi jucători împrumutaţi de la Juventus, Giovinco şi Amauri, au semnat sentinţa nerazzurrilor, al căror principal obiectiv în finalul sezonului rămâne Cupa Italiei.

Nici ocupanta locului doi, Napoli, nu a avut un weekend mai reuşit. Trupa lui Walter Mazzarri a pierdut pe teren propriu în faţa lui Udinese (1-2), la care vedetele Di Natale şi Alexis Sanchez n-au putut evolua. Cu toate acestea, friulanii au marcat de două ori în repriza secundă, prin Inler şi German Denis, gazdele irosind pe final un penalty executat de Cavani, înainte ca Mascara să stabilească scorul final.

Lazio continuă să ocupe ultima poziţie care asigură prezenţa în viitoarea ediţie a Ligii Campionilor, după ce a câştigat în deplasare la Catania cu 4-1. Hernanes a deschis scorul pentru echipa lui Edy Reja, sicilienii egalând după pauză prin Schelotto. Biancocelestii au revenit însă în avantaj prin Mauri, Floccari şi Zarate pecetluind soarta partidei pe final.

Dintre jucătorii români care evoluează în Italia, Goian a avut parte de cel mai bun sfârşit de săptămână. Echipa fostului stelist, Palermo, dă semne de viaţă, reuşind să învingă cu 3-2 pe Olimpico în faţa Romei. Goe a fost integralist la sicilieni şi a avut o evoluţie bună. Adrian Mutu a evoluat şi el 90 de minute pentru Fiorentina, în remiza de pe Artemio Franchi împotriva lui Juventus (0-0), dar fără a ieşi prea mult în evidenţă. Bogdan Lobonţ (AS Roma) şi Paul Codrea (Bari) au rămas pe banca de rezerve.

Rezultate Serie A, etapa a 33-a

Roma - Palermo 2-3
Milan - Sampdoria 3-0
Parma - Inter 2-0
Catania - Lazio 1-4
Cesena - Bari 1-0
Chievo - Bologna 2-0
Fiorentina - Juventus 0-0
Genoa - Brescia 3-0
Lecce - Cagliari 3-3
Napoli - Udinese 1-2

×
Parteneri
Sondajul care cutremură scena politică. Se schimbă tot
x close