Antena 3 CNN Sport Fotbal extern Serie A: Milan învinge la Brescia şi este tot mai aproape de Scudetto

Serie A: Milan învinge la Brescia şi este tot mai aproape de Scudetto

Serie A: Milan învinge la Brescia şi este tot mai aproape de Scudetto
Sursa foto: Foto: Agerpres
24 Apr 2011   •   13:03

AC Milan este tot mai aproape de al 18-lea titlu de campioană a Italiei şi primul după o pauză de şapte ani. Rossoneri au profitat de înfrângerea lui Napoli la Palermo pentru a-şi mări avansul în fruntea clasamentului din Serie A la 8 puncte faţă de locul 2, ocupat acum de Inter, autoarea unei reveniri spectaculoase împotriva lui Lazio.

 
Echipa lui Massimiliano Allegri, care nu s-a putut baza pe Pato şi Ibrahimovic, a ieşit cu bine din deplasarea de pe Stadio Rigamonti din Brescia. Deşi „rândunelele” au pus mari probleme liderului din Italia, având şi o bară la 0-0, Milan a obţinut totuşi o victorie la limită, scor 1-0, datorită golului reuşit de brazilianul Robinho în minutul 82 şi mai are nevoie de 4 puncte din ultimele patru partide pentru a câştiga titlul din punct de vedere matematic.
 
Ocupanta locului 2 înaintea etapei a 34-a, Napoli, a pierdut meciul de la Palermo, scor 1-2, deşi a condus încă din debutul întâlnirii, după golul din penalty al lui Cavani. Sicilienii, la care Goian nu s-a aflat nici pe banca de rezerve, au întors însă rezultatul înainte de pauză prin reuşitele a doi fundaşi, Blazaretti şi Bovo, ultimul transformând o lovitură de la 11 metri.
 
De pasul greşit al echipei de lângă Vezuviu a profitat şi Inter. Nerazzurri, cu Chivu rămas rezervă tot meciul, au revenit pe locul secund în urma victoriei cu 2-1 în faţa lui Lazio. Actuala campioană a fost condusă cu 1-0, după ce Zarate a obţinut un penalty la care Julio Cesar a primit şi cartonaşul roşu, dar a întors rezultatul printr-o lovitură liberă a lui Sneijder şi un gol al lui Eto'o în startul reprizei secunde. 
 
În lupta pentru ultimul loc de Liga Campionilor şi Europa League, marea câştigătoare a rundei pare să fie AS Roma, învingătoare cu 1-0 pe teren propriu împotriva lui Chievo. Udinese a pierdut surprinzător acasă cu Parma (0-2), iar Juventus s-a văzut egalată de Catania în ultimele zece minute, după ce a condus cu 2-0.
 
Etapa a 34-a din Italia a lămurit şi problema primei echipe care va evolua la anul în liga a doua. Bari, la care Paul Codrea a jucat o repriză, a pierdut pe teren propriu în faţa Sampdoriei şi se întoarce în Serie B după numai două sezoane în elită. Este pentru a 11-a oară când echipa din sudul Italiei retrogradează din Serie A, egalând astfel recordul deţinut de Atalanta şi de Brescia.
 
Adrian Mutu a fost schimbat în prelungirile meciului câştigat de Fiorentina la Cagliari, scor 2-1, însă nu s-a remarcat în timpul în care s-a aflat pe teren.
 
Rezultate Serie A, etapa a 34-a
 
Roma - Chievo 1-0
Bari - Sampdoria 0-1
Bologna - Cesena 0-2
Cagliari - Fiorentina 1-2
Genoa - Lecce 4-2
Inter - Lazio 2-1
Palermo - Napoli 2-1
Udinese - Parma 0-2
Brescia - Milan 0-1
Juventus - Catania 2-2
 

×
Parteneri
Primul sondaj după ce Firea a intrat în cursa pentru Primăria Capitalei
x close