Antena 3 CNN Sport Fotbal extern Serie A: Napoli învinge spectaculos pe Lazio şi continuă să spere la titlu

Serie A: Napoli învinge spectaculos pe Lazio şi continuă să spere la titlu

Serie A: Napoli învinge spectaculos pe Lazio şi continuă să spere la titlu
04 Apr 2011   •   12:04
AC Milan a câştigat derbyul cu Inter din etapa a 31-a din Serie A, dar nu poate să se considere scăpată în câştigătoare a titlului pentru că Napoli a învins pe Lazio cu 4-3, în cel mai spectaculos meci al rundei, şi a urcat pe locul 2 în clasament, la trei puncte în spatele rossonerilor.

Pe San Paolo, în faţa a 60.000 de spectatori fanatici, Lazio a deschis scorul prin Mauri după jumătate de oră de joc, iar Andre Dias a majorat avantajul echipei din capitala Italiei în debutul reprizei a doua. A fost momentul în care s-a declanşat nebunia. În numai două minute, Napoli a reuşit să egaleze, Dossena şi Cavani înscriind în urma a două faze fixe.

Lazio a trecut din nou în avantaj, după autogolul lui Aronica, dar echipa lui Walter Mazzari a avut un final de vis. Cavani a obţinut un penalty pe care tot el l-a transformat, fază în urma căreia oaspeţii au rămas în zece oameni, Biava fiind eliminat, pentru ca atacantul uruguayan să reuşească hattrickul cu un lob peste Muslera în minutul 88. Jucătorul sud-american l-a egalat astfel pe Di Natale în topul golgeterilor din Serie A, ambii având câte 25 de goluri.

Catania a umilt-o pe Palermo în derbyul Siciliei cu scorul de 4-0. După o primă repriză fără goluri, echipa lui Diego Simeone s-a dezlănţuit după pauză, când a punctat prin Balzaretti, autogol, Bergessio, Ledesma şi Pesce. În urma acestui rezultat, patronul învinşilor, Maurizio Zamparini, l-a concediat pe Serse Cosmi şi l-a reinstalat pe bancă pe Delio Rossi, demis cu puţine etape în urmă.

Victorie importantă pentru Juventus pe terenul Romei. Bianconerii s-au impus cu 2-0 pe Olimpico, goluri marcate în repriza a doua de Krasic şi Matri, şi se apropie de două puncte de învinsa sa, care ocupă locul 6, ultimul care asigură participarea în ediţia de anul viitor a Europa League.

Pentru jucătorii români din Italia nu a fost deloc o etapă bună. Cristi Chivu a fost eliminat în Derby della Madonnina, iar site-ul calciomercato.it l-a desemnat cel mai slab fotbalist al rundei. Adrian Mutu a încasat un cartonaş galben în remiza Fiorentinei la Cesena (2-2), ceea ce îl va împiedica să evolueze în meciul următor cu Milan, iar din pasa sa greşită s-a născut golul din care echipa sa a fost egalată. Integralist la Palermo, Goian nu a reuşit să evite eşecul clar suferit de gruparea rosanera în faţa rivalei siciliene Catania, iar Paul Codrea a rămas pe bancă în succesul obţinut de Bari la Parma, scor 2-1.

Rezultate Serie A, etapa a 31-a

Brescia – Bologna 2-1
AC Milan – Inter 3-0
Napoli – Lazio 4-3
Catania . Palermo 4-0
Cesena . Fiorentina 2-2
Chievo – Sampdoria 0-0
Genoa – Cagliari 0-1
Lecce – Udinese 2-0
Parma – Bari 1-2
AS Roma – Juventus 0-2

×
Subiecte în articol: Serie A Napoli lazio
Parteneri
Israelul a lansat atacuri puternice în Iran, Irak și Siria
x close