Antena 3 CNN Sport Fotbal extern Serie A: Sampdoria retrogradează dramatic, AC Milan a primit trofeul de campioană

Serie A: Sampdoria retrogradează dramatic, AC Milan a primit trofeul de campioană

Serie A: Sampdoria retrogradează dramatic, AC Milan a primit trofeul de campioană
16 Mai 2011   •   11:35

În urmă cu nouă luni, Sampdoria era la numai câteva secunde distanţă de a intra în grupele Ligii Campionilor, acum se pregăteşte pentru purgatoriul Seriei B. Echipa din Genova a pierdut pe teren propriu meciul cu Palermo, scor 1-2, şi nu mai are nicio şansă de a evita retrogradarea.

Înaintea etapei a 37-a, Sampdoria avea nevoie de victorie în faţa echipei lui Goian, care a fost integralist, dar şi de un pas greşit al lui Lecce pe terenul lui Bari, ultima clasată. Genovezii au dominat autoritar prima parte, dar cei care au înscris au fost sicilienii, prin Miccoli, cu puţin timp înainte de pauză. Biabiany a egalat în startul reprizei secunde şi a păstrat speranţele fanilor de pe Marassi, dar golul lui Pinilla din minutul 86 a dat sentinţa.

Ultimul fluier al arbitrului a găsit un stadion întreg în lacrimi, însă imaginea zilei a oferit-o Angelo Palombo. Căpitanul Sampdoriei nu şi-a putut stăpâni lacrimile şi, în timp ce plângea aproape isteric, a făcut turul arenei genoveze şi şi-a cerut scuze fanilor.

 


Ajutată de eşecul Sampdoriei, dar şi de victoria cu 1-0 pe terenul lui Bari în derbyul Pugliei, Lecce a sărbătorit supravieţuirea în Serie A, la fel ca şi Cesena, învingătoare cu 1-0 în faţa Bresciei, şi Parma, care a câştigat cu 1-0 meciul cu Juventus. Pentru torinezi, eşecul de pe Enio Tardini înseamnă aproape sigur ratarea unei participări în cupele europene în viitorul sezon.

AS Roma a pierdut pe final în deplasarea de la Catania, scor 1-2, şi a ratat astfel orice şansă de a prinde un loc de Liga Campionilor, lupta ducându-se acum între Udinese şi Lazio, cu friulanii în pole-position, după victoria obţinută pe terenul lui Chievo, scor 2-0. Echipa lui Francesco Guidolin are nevoie de un singur punct în ultima etapă pentru a fi sigură de participarea sa în cea mai importantă competiţie din Europa.

Fiorentina, cu Adrian Mutu printre titluari, nu a reuşit să se despartă cu o victorie de proprii fani, remizând pe teren propriu în faţa Bolognei, scor 1-1. Pentru gruparea viola se putea încheia mult mai rău, dacă Di Vaio nu rata un penalty, în urma căruia Koldrup a fost eliminat.

Duminică seară, în ultimul meci al etapei, Napoli şi Inter au încheiat la egalitate, scor 1-1, un rezultat care asigură echipei lui Cristi Chivu, rămas pe bancă toate cele 90 de minute, clasarea pe locul 2 la finalul campionatului, iar echipei de lângă Vezuviu participarea în viitoarea ediţie a Ligii Campionilor. De altfel, ultima jumătate de oră a partidei de la San Paolo a confirmat previziunile caselor de pariuri, care au blocat întâlnirea sau au oferit cote mici pentru un egal.

Kevin Prince Boateng, show a la Michael Jackson

AC Milan a sărbătorit cu stil câştigarea celui de-al 18-lea titlu din istoria clubului, primul după o pauză de şapte ani. Petrecerea a început pe străzile din Milano şi a continuat pe San Siro, acolo unde rossonerii au învins cu 4-1 pe Cagliari, apoi au primit trofeul de campioni. Atracţia serii a fost însă Kevin Prince Boateng, mijlocaşul echipei lui Allegri oferind un moment inedit în care a dansat precum Michael Jackson. Nu a lipsit nici celebrul moonwalk.
 


Rezultate Serie A, etapa a 37-a

Lazio - Genoa 4-2
AC Milan - Cagliari 4-1
Fiorentina - Bologna 1-1
Parma - Juventus 1-0
Sampdoria - Palermo 1-2
Bari - Lecce 0-1
Cesena - Brescia 1-0
Chievo - Udinese 0-2
Catania - Roma 2-1
Napoli - Inter 1-1

×
Subiecte în articol: AC Milan Serie A
Parteneri
Cu cât vor fi penalizați românii care se pensionează anticipat
x close