Antena 3 CNN Sport Fotbal extern Serie A: Udinese profită de pasul greşit al lui AC Milan şi devine lider

Serie A: Udinese profită de pasul greşit al lui AC Milan şi devine lider

Serie A: Udinese profită de pasul greşit al lui AC Milan şi devine lider
Sursa foto: Foto: Intact Images/EPA
de M.T.    |    11 Dec 2011   •   18:20

Udinese, la care Gabi Torje a rămas pe bancă toate cele 90 de minute, a câştigat meciul de pe teren propriu cu Chievo Verona, scor 2-1, şi a urcat, cel puţin pentru moment, pe primul loc în Serie A.

 
Eternul Antonio Di Natale a deschis scorul pentru friulani, la mijlocul reprizei a doua, pentru ca Dusan Basta să dubleze avantajul gazdelor cu zece minute înainte de final. Veronezii au redus din diferenţă prin Alberto Paloschi, dar nu au mai avut timp să egaleze.
 
Formaţia lui Francesco Guidolin, care după eşecul lui Palermo în faţa Cesenei a rămas singura echipa din campionatul italian cu procentaj maxim acasă, a preluat conducerea ierarhiei din Serie A profitând de pasul greşit al campioanei Milan, care a încheiat la egalitate la Boogna, scor 2-2-
 
Veteranul Marco Di Vaio a marcat primul pe Stadio Renato Dall'Ara, după ce a păcălit pasul la offside al apărării lui Allegri şi l-a lobat elegant pe Amelia. Avantajul gazdelor nu a durat mult, pentru că olandezul Clarence Seedorf a egalat cu o execuţie superbă din marginea careului.
 
Acelaşi Seedorf a jucat mingea cu mâna în propriul careu în finalul primei reprize, însă arbitrul Rocchi nu a distat penalty. A făcut-o însă în partea a doua, eronat, după la o fază în care tuşierul nu a observat offside-ul în care se afla un jucător al Milanului. 
 
Suedezul Zlatan Ibrahimovic a transformat lovitura de pedeapsă, însă rossonerii au fost trădaţi după doar două minute de propriul portar, Amelia greşind grav şi permiţându-i lui Alessandro Diamanti să înscrie cu un şut de la 18 metri.
 
În celelalte două meciuri din Italia care au avut loc duminică, Atalanta şi Catania au încheiat la egalitate, scor 1-1, goluri Tiribocchi, respectiv Legrottaglie, în timp ce Cagliari nu a reuşit să treacă de Parma în Sardinia (0-0).
 
Duminică seară se mai joacă Novara - Napoli, pentru ca luni să aibă loc derbyul etapei, pe Olimpico, între AS Roma şi Juventus. În cazul în care nu vor pierde, torinezii vor reveni pe primul loc.

 

×
Subiecte în articol: Serie A Udinese AC Milan Bologna
Parteneri
Marele Premiu al Chinei | Tabloul complet al calificărilor
x close