Antena 3 CNN Sport Fotbal extern Servicile de spionaj britanice, în alertă. Posibile atacuri teroriste la adresa naţionalei Angliei la CM 2010

Servicile de spionaj britanice, în alertă. Posibile atacuri teroriste la adresa naţionalei Angliei la CM 2010

Servicile de spionaj britanice, în alertă. Posibile atacuri teroriste la adresa naţionalei Angliei la CM 2010
Sursa foto: wayne rooney
24 Ian 2010   •   17:44

Echipa naţională de fotbal a Angliei ar putea fi ţinta unui atac terorist la Cupa Mondială de fotbal din vara lui 2010, consideră serviciile de securitate britanice. Englezii se tem că jucătorii şi cei 25.000 de suporteri aşteptaţi la meciul de deschidere, cu SUA, ar putea fi în mare pericol, fiind vizaţi pentru un atac cu bombă al grupării teroriste "Al-Shabaab". Dacă britanicii au motive de îngrijorare, acest lucru poate fi spus înzecit despre echipa Statelor Unite, mult mai îndreptăţită să se considere ţintă.
Publicaţia britanică Sunday Express a intrat în posesia unui raport secret care tratează gruparea teroristă cu baza în Somalia Al-Shabaab. Legăturile acestora cu Al-Qaida sunt cunoscute, iar numeroşi membri ai grupării se crede că se află, deja, în Africa de Sud. În mod incredibil, regimul nepretenţios de intrare în ţara sudafricană a făcut ca numărul imigraţilor ilegal să urce până la 5 milioane de persoane.
Având în vedere apropierea dintre statul britanic şi principalul duşman al teroriştilor, SUA, meciul de pe 12 iunie de la Rustenburg, dintre Anglia şi Statele Unite, devine o evidentă potenţială ţintă.
"Este posibil ca membrii celulelor teroriste să fi intrat deja în ţară, cu scopul de a pregăti atacuri. Deşi nu am identificat o ameninţare concretă, al-Shabaab are acces la mijloacele necesare comiterii unui atac. Un atac asupra jucătorilor, fanilor sau stadionului nu poate fi exclus", adaugă publicaţia britanică, potrivit Mediafax.
Antena3.ro

×
Parteneri
Crimă șocantă într-un bloc din Sectorul 2 al Bucureştiului
x close