Antena 3 CNN Sport Fotbal extern Sezonul campionatului Egiptului anulat, ca urmare a violenţelor din februarie

Sezonul campionatului Egiptului anulat, ca urmare a violenţelor din februarie

Sezonul campionatului Egiptului anulat, ca urmare a violenţelor din februarie
Sursa foto: Foto: Antena 3
10 Mar 2012   •   21:36

Federaţia egipteană de fotbal a decis anularea sezonului 2011/2012 al campionatului Egiptului, ca urmare a violenţelor de luna trecută, soldate cu 74 de morţi, informează BBC.
   
Purtătorul de cuvânt al federaţiei, Azmy Megahed, a spus că sezonul nu se va relua, deoarece nu este suficient timp de disputare a meciurilor înainte ca naţionala Egiptului să înceapă pregătirile pentru preliminariile Cupei Africii pe Naţiuni 2013 şi pentru Jocurile Olimpice de la Londra. Totuşi, acesta a precizat că 18 dintre echipe vor juca un turneu amical, pe stadioane fără spectatori, în scopul strângerii de fonduri pentru familiile celor care au murit în violenţele de luna trecută. Turneul intitulat "Martyrs Cup" se va desfăşura în perioada 29 martie - 18 mai. Echipa Al-Masry, gazda partidei marcate de teribilele violenţe, nu este inclusă în programul competiţiei.
   
Conform martorilor, totul a început de la suporterii echipei din Cairo, care au afişat lozinci împotriva celor din Port Said şi unul dintre fani a coborât în teren cu o rangă de fier în mână. Suporterii din Port Said au invadat terenul, au atacat jucătorii echipei al Al-Ahly, după care s-au îndreptat către suporteri. Cei mai mulţi oameni au murit în busculada creată de suporteri, căzând de la terasele stadionului sau fiind striviţi de mulţime.

În Egipt s-au ţinut trei zile de doliu după această tragedie şi de atunci campionatul intern a fost suspendat.

×
Subiecte în articol: Cairo
Parteneri
Cu cât vor fi penalizați românii care se pensionează anticipat
x close