Silvio Berlusconi a vândut clubul AC Milan

13 Apr 2017   •   16:28
Silvio Berlusconi a vândut clubul AC Milan Foto: Facebook/Silvio Berlusconi

Clubul italian de fotbal AC Milan, unul dintre cele mai prestigioase din lume, a fost vândut oficial joi unui grup de investitori chinezi, Rossoneri Sport Investment Lux, pentru 740 de milioane de euro, a anunţat fostul proprietar, Fininvest, holdingul lui Silvio Berlusconi, informează AFP. 

Fostul şef al guvernului italian a fost proprietarul lui AC Milan timp de 31 de ani, perioadă în care clubul a câştigat 29 de trofee, printre care cinci Cupe sau Ligi ale Campionilor. 

N.1 al Rossoneri Sport Investment Lux este omul de afaceri chinez Li Yonghong, ce ar urma să fie numit vineri preşedintele lui Milan, cu ocazia unei adunări generale a acţionarilor clubului. Întreg consiliul de administraţie al grupării lombarde va fi numit după această adunare generală. 

Într-un comunicat comun, Fininvest şi Rossoneri Sport Investment Lux au explicat că "termenii acordului sunt identici cu cei care au fost expuşi în august şi care prevedeau o evaluare a valorii lui AC Milan la 740 de milioane de euro, inclusiv îndatorarea clubului, adică 220 de milioane de euro la data de 30 iunie 2016". 

Cele două entităţi precizează că 90 de milioane de euro suplimentare au fost virate pentru a acoperi cheltuielile de funcţionare a clubului începând din iulie 2016. 

Potrivit comunicatului publicat joi, "cumpărătorii au confirmat de asemenea angajamentul lor de a recurge la măriri semnificative ale capitalului şi de injecta lichidităţi pentru a întări structura financiară a lui AC Milan". 

Acum pe locul 6 în Serie A, Milan a încheiat ultimele trei campionate pe locurile 8, 10 şi 7 şi pare departe de gloria sa de altădată. 

Sursă: Agerpres
Parteneri
x close