Antena 3 CNN Sport Fotbal extern Simulări de toată jena şi "actorii" din fotbalul mondial (VIDEO)

Simulări de toată jena şi "actorii" din fotbalul mondial (VIDEO)

Simulări de toată jena şi "actorii" din fotbalul mondial (VIDEO)
10 Noi 2009   •   19:53

Simularea evidentă a lui David N'Gog în meciul Liverpool - Birmingham 2-2, care le-a adus "cormoranilor" un punct într-o dispută pe care o puteau pierde, a stârnit controverse în Anglia. Arbitrul a fost pus la zid, însă nici jucătorul nu a scăpat de criticile presei. N'Gog nu este însă nici primul şi nici ultimul care înşală sau măcar încearcă să înşele un arbitru, notează The Independent.

Iată câteva exemple mai jos:

Eduardo
Atacantul lui Arsenal a stârnit controverse la începutul acestui sezon, după ce a obţinut un penalty cu o simulare împotriva lui Celtic Glasgow.



Gilardino
Un alt incident cu care s-a confruntat Celtic a avut loc în 2007. După o incursiune interesantă în careu, atacantul lui AC Milan şi-a dat seama că nu mai ajunge mingea şi a optat să cadă subit şi dramatic, chiar dacă lângă el nu era niciun jucător de la Celtic. Din fericire, arbitrul nu a căzut în capcana lui Gilardino şi l-a îngălbenit pe atacantul lui Milan.



Rivaldo
Rivaldo nu a fost doar un mare fotbalist, ci şi un mare actor, precum la Cupa Mondială din 2002, la meciul cu Turcia: brazilianul a fost lovit de o minge în picior, a căzut instant şi a dus mâinile la faţă instinctiv, văitându-se pe marginea terenului. FIFA l-a amendat cu peste 5.000 de lire sterline, după meci, însă Rivaldo a declarat că nu îi pare rău: "Am fost victimă pe teren şi în afara lui. Evident că mingea nu m-a lovit în faţă, dar tot am fost o victimă"



Juergen Klinsmann
În timpul finalei de la Cupa Mondială din 1990, atacantul german a preluat mingea pe partea dreaptă a terenului şi, când fundaşul argentinian Pedro Monzan a ajuns în dreptul lui, a plonjat spectaculos în aer şi s-a rostogolit pe teren. Monzon a fost eliminat, primind primul cartonaş roşu din istoria finalelor de Cupă Mondială, în timp ce Germania, graţie unui penalty la fel de controversat, a câştigat trofeul.



Steven Gerrard
Una dintre cele mai urâte simulări ale lui Gerrard a avut loc în timpul unui meci pe care Anglia l-a disputat cu Andorra în 2007. Nereuşind să treacă de portarul Alvarez, mijlocaşul s-a aruncat dramatic, dar nu a obţinut decât un cartonaş galben... pentru el.



Robert Meier vs Albert Streit
Simulările nu aparţin doar jucătorilor de pe teren, un exemplu în acest sens fiind prezentat de managerul lui Duisburg, Robert Meier. După ce l-a lovit cu capul în figură pe românul Albert Streit, tehnicianul lui Duisburg a căzut şi a pretins că el este victima. Ulterior a fost suspendat de Federaţia Germană de Fotbal.




Robbie Fowler
Există şi exemple de fair play în privinţa simulărilor. Unul dintre cele mai celebre este cel al lui Robbie Fowler, care i-a spus arbitrului că nu a fost faultat de portarul lui Arsenal, David Seaman. "Centralul" a dictat totuşi penalty, Seaman a apărat, însă Liverpool a reuşit să înscrie din respingere. Fowler a fost apoi premiat de UEFA cu trofeul "Fair Play" pentru sportivitate.



Costin Lazăr
Un caz similar a existat şi pe plan mioritic, Lazăr refuzând un penalty în meciul Rapid - Oţelul Galaţi. Teodor Craciunescu a acordat penalty în minutul 64 pentru Rapid, după un duel în careu între Bourceanu si Lazăr, însă a revenit la numai câteva secunde asupra deciziei şi a dictat minge de arbitru, la intervenţia mijlocaşului giuleştean, care a recunoscut că nu a fost faultat.



Antena3.ro

×
Subiecte în articol: simulare
Parteneri
Sondaj CURS: Trei candidaţi despărţiţi de doar 4% la PMB
x close