Antena 3 CNN Sport Fotbal extern Sir Alex Ferguson şi-a anunţat retragerea din funcţia de manager al lui Manchester United

Sir Alex Ferguson şi-a anunţat retragerea din funcţia de manager al lui Manchester United

Sir Alex Ferguson şi-a anunţat retragerea din funcţia de manager al lui Manchester United
de M.T.    |    08 Mai 2013   •   12:27

Sir Alex Ferguson, cel mai de succes manager din istoria fotbalului englez, se va retrage de pe banca tehnică la finalul acestui sezon, a anunţat site-ul oficial al lui Manchester United.

În vârstă de 71 de ani, Ferguson a antrenat-o pe United din 1986, când l-a înlocuit pe Ron Atkinson, în această perioadă reuşind să cucerescă 38 de trofee, inclusiv titlul din acest sezon în Premier League.

Palmaresul scoţianului pe banca "diavolilor" cuprinde 13 titluri ale Angliei, două Ligi ale Campionilor, 5 Cupe ale Angliei, 4 Cupe ale Ligii, 10 Supercupe ale Angliei, o Cupă a Cupelor, o Supercupă a Europei, o Cupă Intercontinentală şi un Campionat Mondial al cluburilor.

Probabil cel mai import succes rămâne cel din sezonul 1998/99, atunci când Manchester United, cu Ferguson pe bancă, a obţinut tripla campion-cupă-Liga Campionilor.

„Cel mai de succes manager din fotbalul englez se va retrage după meciul cu West Bromwich Albion de pe 19 mai, dar va rămâne în conducerea clubului”, se arată pe site-ul oficial al lui United.

„Decizia de a mă retrage este una la care m-am gândit îndelung şi pe care nu am luat-o uşor. Este momentul potrivit. Era important pentru mine să las clubul într-o poziţie puternică şi cred că am reuşit”, a declarat tehnicianul scoţian.

Sir Alex se retrage după un sezon în care Manchester United devine prima echipă din Anglia care cucereşte 20 de titluri de campioană, în timpul mandatului său, formaţia de pe Old Trafford reuşind să-i depăşească pe rivalii de la Liverpool din acest punct de vedere.

Chiar dacă nu va mai antrena, Ferguson va continua să facă parte din conducerea lui United, urmând să îndeplinească funcţiile de director şi ambasador al clubului.

Potrivit presei din Anglia, principalul favorit pentru înlocuirea lui Sir Alex Ferguson pe banca lui Manchester United este managerul lui Everton, scoţianul David Moyes, al cărui contract cu gruparea din Liverpool expiră la finalul sezonului.

De asemenea, nu este exclusă nici varianta Jose Mourinho, despre portughezul care probabil o va părăsi pe Real Madrid spunându-se de mai multe ori în trecut că este urmaşul natural al lui Sir Alex.

×
Parteneri
Hidroelectrica anunţă perioada în care românii pot transmite indexul în aprilie
x close