Antena 3 CNN Sport Fotbal extern Solskjaer pune clubul Manchester United peste echipa naţională a Norvegiei

Solskjaer pune clubul Manchester United peste echipa naţională a Norvegiei

Solskjaer pune clubul Manchester United peste echipa naţională a Norvegiei
Sursa foto: Ole Gunnar Solskjaer
23 Feb 2009   •   15:16

Îl mai ţineţi minte pe norvegianul Ole Gunnar Solskjaer? Jucător la "Diavolii Roşii" timp de 11 ani şi câştigător al Ligii Campionilor în 1999 sub comanda lui Alex Ferguson, "Killer Babyface", cum era supranumit, a rămas la fel de dedicat lui United chiar şi după ce a pus ghetele în cui. Federaţia din Ţara Fiordurilor i-a propus să devină selecţionerul echipei naţionale, dar Solskjaer a preferat să antreneze în continuare echipa secundă a lui Manchester United.
"Nu cred că era momentul potrivit pentru a accepta o astfel de ofertă. Însă bineînţeles că a fost plăcut să mi se ceară să fiu selecţioner. Acum lucrez la Manchester United şi cariera mea se află pe drumul cel bun", şi-a explicat Solskjaer decizia, anunţă Mediafax.
Postul de selecţioner al Norvegiei nu mai este ocupat din 9 decembrie 2008, când ultimul antrenor cu contract, Aage Hareide, şi-a prezentat demisia şi i-a lăsat pe oficialii federaţiei cu ochii în soare. De atunci, aceştia nu au reuşit să găsească un înlocuitor permanent, Egil Olsen asigurând interimatul începând cu 14 ianuarie.
Ole Gunnar Solskjaer a jucat la Manchester United între 1996 şi 2007, purtând tricoul formaţiei alb-roşii în 235 de meciuri şi marcând 91 de goluri în cele 11 sezoane petrecute pe Old Trafford. Norvegianul a pus capăt carierei sale de jucător în 2007, moment din care l-a ajutat pe Alex Ferguson la pregătirea atacanţilor din lot, timp de un an. Din vara lui 2008, el a devenit tehnicianul formaţiei secunde a clubului, conform sursei citate.
Antena3.ro

×
Subiecte în articol: Manchester United Sir Alex Ferguson
Parteneri
Israelul a lansat atacuri puternice în Iran, Irak și Siria
x close