Antena 3 CNN Sport Fotbal extern Spalletti a demisionat de la AS Roma. Claudio Ranieri, un înlocuitor pe bani puţini

Spalletti a demisionat de la AS Roma. Claudio Ranieri, un înlocuitor pe bani puţini

Spalletti a demisionat de la AS Roma. Claudio Ranieri, un înlocuitor pe bani puţini
01 Sep 2009   •   17:45

Fostul antrenor al lui Chelsea Londra şi Juventus Torino, Claudio Ranieri, este favorit pentru înlocuirea lui Luciano Spalletti la AS Roma, după ce acesta din urmă a demisionat.

Spaletti a preluat Roma în 2005, câştigând Cupa Italiei şi terminând pe locul doi în 2007 şi 2008 în Serie A. Sezonul trecut însă AS Roma a terminat abia pe locul şase şi o campanie de transferuri nereuşită, precum şi un debut dezastruos de sezon în care a pierdut derby-ul cu Juventus, de pe teren propriu, scor 1-3, l-au costat pe Spalletti slujba.

Deşi mai avea contract pentru două sezoane cu un salariu de 2 milioane de euro pe an, Spalletti a preferat să îşi dea el demisia pentru a ajuta clubul, care avea deja probleme financiare, renunţând astfel la eventuale despăgubiri. "Mi-am dat demisia şi clubul a acceptat-o", a declarat Spalletti, în vârstă de 50 de ani, după o întâlnire de jumătate de oră cu preşedintele clubului, Rosella Sensi.

Venirea lui Claudio Ranieri este şi ea o măsură de criză. Despre fostul tehnician al lui Juventus se ştie că nu este un învingător, el fiind de altfel demis de la gruparea torineză după şapte meciuri fără victorie în sezonul trecut. La Juventus el avea însă un salariu mic, de un milion de euro pe sezon, iar AS Roma se mulţumeşte în această perioadă cu un tehnician de mijlocul clasamentului, care să asigure măcar prezenţa în Europa pentru sezonul viitor.

Antena3.ro

×
Subiecte în articol: AS Roma Claudio Ranieri
Parteneri
Afacerea de succes cu care un italian a dat lovitura în Buzău
x close