Antena 3 CNN Sport Fotbal extern Spania a învins Cehia după prelungiri şi a cucerit titlul european la Under-19

Spania a învins Cehia după prelungiri şi a cucerit titlul european la Under-19

Spania a învins Cehia după prelungiri şi a cucerit titlul european la Under-19
Sursa foto: Foto: Intact Images/EPA
01 Aug 2011   •   23:16

Spania şi-a trecut în plamares cel de-al cincilea titlu european la Under-19, după ce a câştigat dramatic finala turneului final organizat de România. Pe stadionul din Chiajna, ibericii au învins naţionala Cehiei cu 3-2 după prelungiri şi după ce au fost conduşi de două ori.

 
După o primă repriză fără goluri şi cu puţine ocazii de poartă, Cehia a deschis scorul în debutul părţii secunde, prin Ladislav Krejcl. Spaniolii s-au aruncat în ofensivă şi, după ce au irosit câteva şanse importante, au reuşit să trimită meciul în prelungiri în minutul 85, atunci când Jon Aurtenetxe a deviat norocos în plasă şutul de la distanţă al lui Pablo.
 
Cehii au trecut din nou în avantaj, în minutul 97, Patrik Lacha finalizând o acţiune personală de toată frumuseţea a lui Krejcl. Elevii lui Gines Melendez au găsit însă din nou puterea de a reveni, rezerva Paco Alcacer, golgheterul Europeanului Under-17 de anul trecut, reuşind o dublă în cea de-a doua repriză a prelungirilor şi pecetluind victoria Spaniei.
 
Pentru că este a cincea oară când ibericii cuceresc titlul european la această categorie de vârstă, trofeul va rămâne definitiv în posesia lor. 

×
Subiecte în articol: Spania Cehia România
Parteneri
Vremea se răceşte brusc în România. Zonele vizate de alerta ANM
x close