Antena 3 CNN Sport Fotbal extern Spania - Italia 1-1: Remiză în cel mai frumos meci de până acum de la EURO 2012

Spania - Italia 1-1: Remiză în cel mai frumos meci de până acum de la EURO 2012

Spania - Italia 1-1: Remiză în cel mai frumos meci de până acum de la EURO 2012
Sursa foto: Foto: Agerpres/AP
de M.T.    |    10 Iun 2012   •   21:20

Ultimele două campioane mondiale, Spania şi Italia, au încheiat la egalitate, scor 1-1, la Gdansk, la capătul celui mai frumos meci de până acum de la Campionatul European din Polonia şi Ucraina.

 
Ambele goluri au fost marcate după pauză, squadra azzurra trecând în avantaj prin Di Natale, pentru ca Fabregas să egaleze pentru iberici după doar trei minute.
 
Antrenorul Italiei, Cesare Prandelli, a folosit un sistem surprinzător, 3-5-2, cu Giacchierini titular în banda stângă, debutul jucătorului lui Juventus în echipa naţională. Vicente del Bosque a răspuns cu o aşezare 4-3-3, fără atacant, Fabregas jucând rolul unui fals număr 9.
 
În prima repriză, spaniolii nu au reuşit să-şi facă obişnuitul joc de pase, azzurri adoptând o tactică agresivă şi fiind excelent organizaţi. În aceste condiţii, ocaziile aproape au lipsit la poarta lui Buffon, abia în minutul 44 Iniesta dându-i oarecare emoţii goalkeeperului italian.
 
Până atunci, campioana mondială din 2006 avusese cel mai bune şanse de a deschide scorul, prin Pirlo, a cărui execuţie din lovitură liberă a fost respinsă de Casillas, şi prin Thiago Motta, care a trimis cu capul după o centrare perfectă a lui Maggio, dar portarul lui Real Madrid a avut din nou răspuns.
 
Partea a doua a început cu o uşoară dominare a ibericilor, care au trecut pe lângă gol prin excelentul Iniesta, replica venind din partea lui Balotelli. Atacantul lui Manchester City a recuperat o minge din picioarele lui Sergio Ramos, a avansat până în careu, dar a amânat momentul şutului, permiţându-i fundaşului spaniol să se replieze şi să-şi repare greşeala.
 
Aproape imediat, Super-Mario a fost înlocuit de Di Natale, iar veteranul lui Udinese nu a stat mult pe gânduri şi, în minutul 61, a marcat la prima atingere de balon, după un assist de calitate al lui Pirlo. Doar trei minute a durat avantajul Italiei, Silva oferind la rândul său o pasă superbă pentru Fabregas, iar catalanul l-a învins pe Buffon din interiorul careului.
 
În ultimul sfert de oră, Del Bosque a forţat cu Fernando Torres, însă atacantul lui Chelsea a confirmat eclipsa de formă prin două ratări uriaşe, în timp ce Di Natale a avut şi el o şansă excelentă de a aduce victoria echipei sale. 
 
Remiza de la final a reprezentat un rezultat echitabil şi care avantajează ambele echipe, care îşi păstrează intacte şansele de a merge în sferturile de finală dintr-o grupă în care mai evoluează Irlanda şi Croaţia.

×
Parteneri
Judecătoarea din dosarul lui Vlad Pascu rămâne în funcție! CSM a decis
x close