Spania - Italia şi Brazilia - Uruguay, în semifinalele Cupei Confederaţiilor

de M.T.    |    24 Iun 2013   •   08:15
Spania - Italia şi Brazilia - Uruguay, în semifinalele Cupei Confederaţiilor Foto: Intact Images/EPA

Duminică seară s-au jucat ultimele meciuri din cadrul grupelor de la Cupa Confederaţiilor, în urma cărora s-au stabilit partidele care vor avea loc în semifinalele competiţiei care se desfăşoară în Brazilia.

La Fortaleza, campioana mondială şi europeană Spania s-a impus cu 3-0 în faţa Nigeriei şi a încheiat grupa B cu punctaj maxim, confirmându-şi astfel statutul de mare favorită şi la Cupa Confederaţiilor, singura competiţie pe care nu a reuşit încă să o câştige.

Golurile ibericilor au fost marcate de Jordi Alba, care a punctat de două ori, şi Fernando Torres, atacantul celor de la Chelsea ajungând la cinci reuşite la actuala ediţie, după cele patru din meciul cu Tahiti.

În semifinale, Spania va juca împotriva Italiei, într-o reeditare a finalei Campionatului European de anul trecut, pe care echipa antrenată de Vicente Del Bosque a câştigat-o cu 4-0.

Squadra azzurra a ocupat locul 2 în grupa A, după ce, sâmbătă, a fost învinsă cu 4-2 de naţionala ţării gazdă.

Brazilia, de trei ori câştigătoare a competiţiei şi actuala deţinătoare a trofeului, va întâlni în semifinale naţionala Uruguayului, campioana Americii de Sud, care, duminică, s-a impus cu 8-0 în faţa amatorilor din Tahiti.

Abel Hernandez, de patru ori, Luis Suarez, de două ori, Diego Perez şi Nicolas Lodeiro au marcat golurile prin care "celestii" şi-au asigurat locul 2 în grupa B, în care naţionala din Tahiti s-a clasat pe ultima poziţie, cu un golaveraj de 1-24.

Parteneri
x close