Antena 3 CNN Sport Fotbal extern Spania şi-a păstrat titlul european la Under-21, după ce a învins Italia în finală cu 4-2

Spania şi-a păstrat titlul european la Under-21, după ce a învins Italia în finală cu 4-2

Spania şi-a păstrat titlul european la Under-21, după ce a învins Italia în finală cu 4-2
Sursa foto: Foto: Intact Images/EPA
de M.T.    |    18 Iun 2013   •   21:25

Supremaţia Spaniei în fotbal continuă şi la tineret. Ibericii au obţinut al doilea titlu european consecutiv şi al patrulea în total la Under 21, după ce au învins în finala turneului disputat în Israel naţionala similară a Italiei, scor 4-2.

În ciuda eşecului suferit la Ierusalim, Italia rămâne naţionala de tineret cu cele mai multe titluri continentale, cinci, însă ultimul dintre ele a venit în urmă cu aproape zece ani, în 2004.

Tinerii italieni nu au reuşit să răzbune eşecul suferit anul trecut în finala Campionatului European din Polonia şi Ucraina de naţionala mare, care a pierdut la scor în faţa Spaniei (0-4).

Eroul finalei de la Ierusalim a fost mijlocaşul Barcelonei, Thiago Alcantara, acesta reuşind un hattrick perfect  - goluri cu capul, piciorul stâng şi piciorul drept - în prima repriză.

Alcantara a deschis scorul după doar şase minute, însă avantajul ibericilor a fost anulat în minutul 10 de Ciro Immobile. Spania a revenit în avataj după jumătate de oră, când acelaşi Alcantara a înscris cu un şut puternic din interiorul careului, pentru ca, în minutul 38, să transforme un penalty uşor acordat de arbitrul întâlnirii.

Vedeta celor de la Malaga în ultimul sezon, Isco, a dus scorul la 4-1 în minutul 66, transformând o a doua lovitură de pedepasă pentru spanioli, de această dată corect acordată, pentru ca Fabio Borini să stabilească rezultatul final când mai erau de jucat zece minute, după o combinaţie frumoasă cu Insigne.

Precedentele titluri europene cucerite de Spania la acest nivel de vârstă au fost obţinute în 1986, 1998, atunci când turneul final s-a disputat în România, şi 2011.

×
Subiecte în articol: Spania Israel Ierusalim
Parteneri
SUA au dislocat în România cel mai nou sistem antidronă
x close