Antena 3 CNN Sport Fotbal extern Specialiştii Cupei UEFA, prea puternici pentru Marica. Sevilla ? Stuttgart 2-0. Vedeţi rezultatele

Specialiştii Cupei UEFA, prea puternici pentru Marica. Sevilla ? Stuttgart 2-0. Vedeţi rezultatele

Specialiştii Cupei UEFA, prea puternici pentru Marica. Sevilla ? Stuttgart 2-0. Vedeţi rezultatele
24 Oct 2008   •   02:45

Cupa UEFA s-a dovedit a fi în acest sezon o competiţie de coşmar pentru români. Dacă în primul tur toate cele cinci formaţii româneşti au fost eliminate, de adversari mai puternici sau mai modeşti, ?tricolorii? care activează prin Europa nu au fost nici ei lipsiţi de ghinion.
În prima etapă a grupelor Cupei UEFA, care s-a disputat joi, atât Laszlo Sepsi, cât şi Ciprian Marica, au suferit înfrângeri cu formaţiile lor de club. În grupa A, Racing Santander a fost învinsă în deplasare la formaţia olandeză Twente, scor 1-0, în timp ce Vfb Stuttgart a pierdut cu 0-2 meciul disputat în deplasare, cu FC Sevilla, o echipă pentru care Cupa UEFA a devenit o specialitate.
Grupa A
Schalke 04 a avut parte de un start perfect, dovedindu-se prea puternică pentru Paris Saint-Germain, pe care a învins-o cu scorul de 3-1. Au marcat: Larrys Mabiala 12 (autogol), Kevin Kuranyi 39, Halil Altintop 70, respectiv, Clement Chantome 90+2.
Formaţia Twente, condusă de fostul selecţioner al Angliei, Steve McClaren, a părăsit Liga Campionilor după o înfruntare cu Arsenal, însă a demonstrat capacitatea ei în faţa celor de la Racing Santander. Olandezii s-au impus cu 1-0, prin golul marcat de Romano Denneboom ?7.
Manchester City a stat.
Grupa B
Galatasaray Istanbul a învins Olympiakos Pireu şi s-a instalat la cârma grupei B, după prima etapă. Harry Kewell, fostul jucător de la Leeds şi Liverpool, a fost eroul gazdelor, el marcând unicul gol al partidei în minutul 25. Scor 1-0.
În cealaltă partidă, Hertha Berlin a revenit pe tabelă după ce a fost condusă de Benfica Lisabona, iar meciul disputat în Germania s-a încheiat la egalitate, scor 1-1. Au marcat Marko Pantelic ?74, respectiv Angel Di Maria ?51.
Metalist Harkov a stat.
Grupa C
Două goluri în tot atâtea minute s-au dovedit suficiente pentru dubla câştigătoare a Cupei UEFA, FC Sevilla, care a câştigat partida cu Vfb Stuttgart, scor 2-0, de pe teren propriu. Au marcat Ndri Romaric, în minutul 15, şi Renato, un minut mai târziu.
De partea cealaltă, Sampdoria are toate motivele să fie încântată după ce a obţinut o victorie în deplasare, la Belgrad, unde a dispus de Partizan cu scorul de 2-1. Au marcat Lamina Diarra ?34 pentru gazde, respectiv Emiliano Bonazzoli ?20 şi Daniele Dessena ?55 pentru italieni.
Standard Liege a stat.
Grupa D
Italienii au impresionat şi în faţa propriilor fani, nu numai în deplasare. A fost cazul formaţiei Udinese, care a învins, pe teren propriu, Tottenham Hotspur cu 2-0. Antonio Di Natale a deschis scorul în minutul 24, din penalty, în timp ce Simone Pepe a închis tabela cu patru minute înainte de final.
Într-o altă partidă a grupei, Dinamo a reuşit în sfârşit să treacă de NEC Nijmegen. Este vorba însă de formaţia din Zagreb, care s-a impus cu scorul de 3-2. Croaţii nu au fost lipsiţi totuşi de emoţii. Marijo Mandzukic a deschis rapid scorul, în minutul 3, însă olandezii au revenit prin autogolul lui Carlos, în minutul 24, şi reuşita lui Tim Withelmus Janssen, din minutul 78. Finalul de partidă a aparţinut totuşi gazdelor, care au reuşit să întoarcă rezultatul prin golurile marcate de Bosko Balaban 81 şi Ivica Vrdoljak 84.
Spartak Moscova a stat.
Grupa E
Condamnată să joace în Cupa UEFA după ce nu a reuşit să se claseze între primele patru echipe la finalul sezonului trecut din Serie A, AC Milan a demonstrat joi seară că este decisă să câştige în premieră trofeul. Rossonerii s-au impus cu un categoric 3-1 în Olanda, pe terenul lui Heerenveen. Au marcat Danijel Pranjic ?86 penalty, respectiv Calvin Jong-a-Pin ?19 (autogol), Gennaro Gattuso ?23 şi Filippo Inzaghi ?69.
În celălalt meci, Sporting Braga a zdrobit Portsmouth cu scorul de 3-0, prin golurile marcate de Luis Aguiar ?8, Wason Renteria ?46 şi Alan ?87.
VfL Wolfsburg a stat.
Grupa F
Hamburg SV a trecut fără prea mari emoţii de MSK Zilina, impunându-se în deplasarea din Slovacia cu scorul de 2-1. Au marcat Mladen Petric 15 şi Ivica Olic 45+1, pentru oaspeţi, în timp ce Emil Rilke a redus din handicap în minutul 69.
Acelaşi scor, 2-1, s-a înregistrat şi în partida Aston Villa ? Ajax Amsterdam, dar, de această dată, gazdele au ieşit triumfătoare. Au marcat Martin Laursen 8 şi Gareth Barry 45, în timp ce pentru Ajax a punctat Thomas Vermaelen, în minutul 22.
Slavia Praga a stat.
Grupa G
Francezii de la Saint Etienne au avut parte de un început superb în acest sezon al grupelor Cupei UEFA, învingând cu 3-1 la FC Copenhaga. Internaţionalul francez Bafetimbi Gomis a dus oaspeţii în avantaj în minutul 2, ca apoi să paseze decisiv pentru Loic Perrin, la golul doi, din minutul 37. Cesar Santin a redus din diferenţă când a transformat un penalty, în minutul 59, dar după şase minute Dimitri Payet a stabilit scorul final, cu un şut din apropiere.
Cealaltă partidă a grupei, disputată între Rosenborg şi Club Brugge, s-a încheiat nedecis, scor 0-0.
FC Valencia a stat.
Grupa H
ŢSKA Moscova şi Nancy au obţinut rezultate nesperat de bune în prima etapă a grupelor Cupei UEFA. Ruşii au făcut instrucţie cu Deportivo La Coruna, de care au dispus cu scorul de 3-0, după un start perfect de partidă. Alan Djagoev a deschis scorul în minutul 9, cu un şut din lovitură liberă, ca trei minute mai târziu să realizeze ?dubla?, după o pasă de la Vagner Love. Acesta din urmă şi-a trecut şi el numele pe lista marcatorilor, în minutul 61, când a stabilit şi scorul final.
În cealaltă partidă a grupei, Nancy a câştigat confortabil în faţa celor de la Feyenoord Rotterdam, scor 3-0. După o primă repriză lipsită de goluri, Monsef Zerka a deschis scorul în minutul 47. Şase minute mai târziu, Julien Feret a înscris din pasa lui Zerka, pentru ca Maurilio Helder să stabilească scorul final în minutul 84.
Lech Poznan a stat.
Antena3.ro

×
Subiecte în articol: Cupa UEFA
Parteneri
Avertizare ANM: Ninsori însemnate în 14 judeţe din ţară
x close