Antena 3 CNN Sport Fotbal extern Spectacolul din Liga Campionilor revine: Astăzi se vor disputa primele meciuri din optimile de finală

Spectacolul din Liga Campionilor revine: Astăzi se vor disputa primele meciuri din optimile de finală

Spectacolul din Liga Campionilor revine: Astăzi se vor disputa primele meciuri din optimile de finală
de M.T.    |    12 Feb 2013   •   13:12

Liga Campionilor, cea mai puternică şi cea mai spectaculoasă competiţie din luma la nivel de echipe de club, revine începând de marţi, de la ora 21:45, atunci când sunt programate primele două meciuri din optimile de finală.

În aşteptarea marelui duel de miercuri dintre Real Madrid şi Manchester United, care este capul de afiş al acestei faze, startul va fi dat de partidele Celtic Glasgow - Juventus Torino şi Valencia - Paris St. Germain.

Formaţia scoţiană este una dintre surprizele competiţiei, calificându-se de pe locul 2 într-o grupă cu FC Barcelona, Benfica Lisabona şi Spartak Moscova şi reuşind o victorie istorică în faţa catalanilor pe teren propriu (2-1), după ce pierduseră cu greu pe Camp Nou.

Aflată pentru prima oară după cinci ani în faza eliminatorie a Ligii Campionilor, Celtic porneşte cu şansa a doua în dubla cu Juventus, câştigătoarea unei grupe din care au mai făcut parte echipa antrenată de Mircea Lucescu, Shakhtar Donetsk, actuala deţinătoare a trofeului, Chelsea Londra, şi debutanţii danezi de la Nordsjaelland.

Lideri în Serie A cu un avans de 5 puncte faţă de Napoli, bianconeri visează să redevină un nume important pe continent, după două sezoane de absenţă din Ligă, iar forţa grupului construit de Antonio Conte le permite chiar să viseze la cucerirea trofeului.

În celălalt meci al serii, PSG, câştigătoarea unei grupe cu FC Porto, Dinamo Kiev şi Dinamo Zagreb, este favorită în întâlnirea cu Valencia, atât din punct de vedere al jucătorilor care evoluează în cele două echipe şi al situaţiilor financiare, cât şi din punct de vedere al formei de moment. Formaţia din capitala Franţei ocupă primul loc în Ligue 1, la 6 puncte în faţa lui Lyon, în timp ce "liliecii" se află pe poziţia a cincea în La Liga.

Totuşi, spaniolii, care s-au calificat de pe locul secund într-o grupă cu Bayern Munchen, BATE Borisov şi OSC Lille, sunt o prezenţă constantă în Liga Campionilor, spre deosebire de adversarii lor, iar experienţa ibericilor şi presiunea pusă pe PSG, obligată să producă rezultate de investiţiile masive din ultimii ani, ar putea contribui la un deznodământ neaşteptat.

Optimile de finală din Liga Campionilor vor continua miercuri seară, atunci când Shakhtar va juca pe teren propriu cu Borussia Dortmund, surprinzătoarea câştigătoare a grupei din care au mai făcut parte Real madrid, Ajax Amsterdam şi Manchester City, în timp ce la Madrid va avea loc duelul dintre Real şi Manchester United. Reîntâlnirea dintre Jose Mourinho şi Sir Alex Ferguson, doi vechi rivali şi prieteni.

Săptămâna viitoare sunt programate celelalte partide din această fază, cu Arsenal Londra - Bayern Munchen şi AC Milan - FC Barcelona în prim-plan. FC Porto - Malaga şi Galatasaray Istanbul - Schalke 04 completează tabloul optimilor, meciurile retur urmând să se desfăşoare pe 5/6 şi 12/13 martie.


×
Parteneri
Sondajul care cutremură scena politică. Se schimbă tot
x close