Antena 3 CNN Sport Fotbal extern Sponsorii, îngrijoraţi de scandalul din cadrul FIFA. Englezii cer amânarea alegerilor

Sponsorii, îngrijoraţi de scandalul din cadrul FIFA. Englezii cer amânarea alegerilor

Sponsorii, îngrijoraţi de scandalul din cadrul FIFA. Englezii cer amânarea alegerilor
Sursa foto: Foto: Intact Images/EPA
31 Mai 2011   •   14:57

Scandalul din ultimele zile din interiorul FIFA a dat naştere la reacţii din partea sponsorilor, în timp ce federaţia engleză cere amânarea alegerilor pentru preşedinţia forului mondial.

Emirates, la fel ca fanii fotbalului din întreaga lume, este dezamăgită de problemele cu care se confruntă în acest moment administrarea sportului. Sperăm ca totul să se rezolve cât mai curând, acest lucru fiind în interesul fotbalului şi al sportului în general”, se arată într-un comunicat oficial al Emirates, unul dintre cei mai importanţi sponsori ai FIFA.

În acest timp, preşedintele federaţiei engleze, David Bernstein, cere amânarea alegerilor pentru preşedinţia FIFA şi crearea unui organism independent care să facă recomandări pentru îmbunătăţirea conducerii şi legilor forului mondial.

Pe data de 19 mai 2011, FA a anunţat că se va abţine la următoarele alegeri pentru preşedinţia FIFA. Evenimentele din ultimele zile ne-au făcut să ne reconsiderăm poziţia şi rugăm FIFA şi celelalte asociaţii naţionale să ne susţină în două iniţiative. Prima, amânarea alegerilor pentru a da credibilitate acestui proces, astfel ca un alt candidat să aibă oportunitatea de a lupta pentru funcţia de preşedinte. A doua, angajarea unei organism independent care să facă recomandări în ceea ce priveşte îmbunătăţirea guvernării, procedurilor şi structurilor din interiorul FIFA”, a declarat Bernstein într-un comunicat oficial.

În ciuda dovezilor tot mai evidente şi a reacţiilor venite din întreaga lumea, Sepp Blatter spune că FIFA nu are nicio problemă. „Criză? Ce este aia criză? Fotbalul nu este în crizp, avem doar mici dificultăţi, pe care le putem rezolva în cadrul familiei noastre. Cred că FIFA este suficient de puternică pentru a se descurca singură”, a spus şeful fotbalului mondial într-o conferinţă de presă de luni.

×
Subiecte în articol: Sepp Blatter FIFA coruptie alegeri
Parteneri
Datoria neştiută de 7.200 lei pe care fiecare român o are
x close