Antena 3 CNN Sport Fotbal extern Sporting şi-a revenit şi a învins Athletic Bilbao cu 2-1. Atletico Madrid, cu un pas în finala de la Bucureşti

Sporting şi-a revenit şi a învins Athletic Bilbao cu 2-1. Atletico Madrid, cu un pas în finala de la Bucureşti

Sporting şi-a revenit şi a învins Athletic Bilbao cu 2-1. Atletico Madrid, cu un pas în finala de la Bucureşti
Sursa foto: Foto: Agerpres
20 Apr 2012   •   12:30

Sporting Lisabona a învins echipa spaniolă Athletic Bilbao cu scorul de 2-1, pe teren propriu, în prima manşă a semifinalelor Europa League.

Athletic a preluat conducerea în minutul 54, când fundaşul Jon Aurtenetxe a înscris nemarcat din apropiere. Bascii îşi puteau majora avantajul, dar Amorebieta (59) a trimis în bară. Lusitanii au revenit apoi la cârma partidei şi în patru minute au reuşit să întoarcă soarta partidei. Emiliano Insúa a restabilit egalitatea cu o lovitură de cap în minutul 76, iar spaniolul Capel a adus victoria gazdelor cu un gol marcat printr-un şut de la 20 de metri la colţul scurt. Formaţia condusă de Sa Pinto a ajuns astfel la 12 partide consecutive fără înfrângere pe teren propriu în competiţiile europene.

În cealaltă semifinală, disputată între echipele spaniole Atletico Madrid şi Valencia, gazdele s-au impus la o diferenţă mai mare, scor 4-2, şi au prima şansă în a se califica pentru finala Europa League de la Bucureşti.

Falcao a deschis scorul în minutul 18, dar oaspeţii au egalat în prelungirile primei reprize prin Jonas, după care Miranda, Adrian Lopez şi din nou Falcao i-au oferit lui Atletico un avans considerabil. Ricardo Costa a stabilit scorul final în prelungirile reprizei secunde, lăsând Valenciei o speranţă pentru partida retur din 26 aprilie.

×
Parteneri
Judecătoarea din dosarul lui Vlad Pascu rămâne în funcție! CSM a decis
x close