Antena 3 CNN Sport Fotbal extern Start perfect, continuare dezastruoasă în Timişoara - Ajax 1-2. Bănăţenii ies din Europa

Start perfect, continuare dezastruoasă în Timişoara - Ajax 1-2. Bănăţenii ies din Europa

Start perfect, continuare dezastruoasă în Timişoara - Ajax 1-2. Bănăţenii ies din Europa
Sursa foto: gigel bucur
02 Dec 2009   •   23:57

FC Timişoara a fost eliminată, miercuri, din Europa League după un meci de infarct, pe Bega, cu Ajax Amsterdam, încheiat de bănăţeni cu doi oameni în minus pe teren. "Violeţii" au pierdut deşi ce au preluat repede conducerea şi termină Grupa A pe ultimul loc, luându-şi adio de la cupele europene.
Gazdele au început excelent partida de "totul sau nimic" de la Timişoara, şi au deschis scorul în minutul 2, prin Dorin Goga. Acesta a primit o pasă excelentă la 12 metri de la Bucur şi a trimis viclean, pe jos, în colţul lung al porţii lui Stekelenburg. Peste doar şase minute, însă, Ajax a egalat prin căpitanul Luis Suarez, care a şutat cu exteriorul, la colţul scurt, unde Pantilimon nu a putut să ajungă.
Repriza a doua a început îngrozitor pentru formaţia de pe Bega, iar Pantelic a fost găsit de un coechipier în poziţie de singur cu Pantilimon, în centru, iar sârbul a avansat bine şi l-a trimis pe portar în colţul opus celui în care a şutat. În minutul 50, dezastrul putea fi complet, după ce Bonfim a faultat în careu, dar Pantilimon a scos penalty-ul bătut de Suarez. Fundaşul timişorean a fost, totuşi, eliminat de arbitru.
Situaţia s-a repetat, însă, în minutul 61, iar Pantilimon l-a luat cu fulgi cu tot pe Suarez în careu şi a fost eliminat direct de arbitru, care a arătat totodată punctul cu var. Şi tot Suarez a bătut şi acest penalty, şi tot el l-a ratat!
Formaţiile de joc:
FC Timişoara: 29. Pantilimon - 2. Bonfim, 14. Mera, 13. Scutaru, 10. Art. Karamian - 7. S. Stancu, 55. Bourceanu, 5. Alexa, 21. Goga - 27. Magera, 18. G. Bucur. Antrenor: Ioan Ovidiu Sabău.
Ajax Amsterdam: 1. Stekelenburg - 2. Van der Wiel, 19. Alderweireld, 5. Vertonghen, 23. Anita - 21. Enoh, 40. De Zeeuw, 29. Donald - 16. Suarez, 9. Pantelici, 8. Emanuelson. Antrenor: Martin Jol.
Clasamentul grupei A:
1. Ajax Amsterdam - 11p
2. Anderlecht - 8p
3. Dinamo Zagreb - 6p
4. Timişoara - 2p
Anderlecht - Dinamo Zagreb 0-1
În celălalt meci al grupei A, croaţii de la Dinamo şi-au menţinut în viaţă speranţele de calificare în primăvara europeană cu o victorie obţinută pe terenul lui Anderlecht. Singurul gol a fost marcat de Slepicka în minutul 58. Rezultatul o obligă pe Dinamo să învingă, acasă, Timişoara în ultimul meci şi să spere că Anderlecht pierde cu Ajax.
Antena3.ro

×
Subiecte în articol: FC Timisoara europa league Ajax Amsterdam
Parteneri
Elevii care pot avea vacanţa de Paşte prelungită
x close